Ambasadorul UE a fost expulzat din Nicaragua din cauza "interferenței și lipsei de respect față de suveranitatea națională"

02 Oct 2022
Ambasadorul UE a fost expulzat din Nicaragua din cauza "interferenței și lipsei de respect față de suveranitatea națională"

Ambasadorul Uniunii Europene în Nicaragua, Bettina Muscheidt, a părăsit țara sâmbătă după ce a fost declarată persona non grata de către guvernul lui Daniel Ortega, spun surse diplomatice, scrie Le Figaro.

Bettina Muscheidt, care și-a preluat postul la Managua în septembrie 2021, a părăsit țara cu un zbor Aeromexico către Mexic, unde va face escală înainte de a se îndrepta către Paris, au spus aceleași surse, adăugând că a fost escortată de poliție de la reședința ei la aeroport.

Expulzarea ambasadorului Uniunii Europene vine la șapte luni după cea a Vaticanului scrie OuestFrance.

Joi, 29 septembrie, ministrul de externe din Nicaragua, Denis Moncada, a anuntat-o pe ambasadorul Uniunii Europene Bettina Muscheidt despre expulzarea sa. 

Declarația reprezentantului Uniunii Europene, luni, 26 septembrie, în fața Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva, prin care cere guvernului nicaraguan „restaurarea” democrației ar fi sursa furiei din Managua, a explicat ziarul Nicaraguan 100% Noticias.

Guvernul nicaraguan și-ar fi motivat decizia de a-l expulza pe ambasador din cauza interferenței și lipsei de respect față de suveranitatea națională” a spus aceeași sursă.

UE și Statele Unite au impus numeroase sancțiuni regimului din Nicaragua în ultimii patru ani, invocând în special încălcări ale drepturilor omului. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră