O ambarcațiune cu 700 de imigranți la bord a naufragiat în largul Libiei

05 Aug 2015
O ambarcațiune cu 700 de imigranți la bord a naufragiat în largul Libiei
O operațiune majoră de salvare este în curs de desfășurare în largul Libiei, unde o ambarcațiune cu circa 700 de persoane la bord a naufragiat, informează DPA, Reuters și AFP, citate de agerpres.ro. În jur de 100 de imigranți au fost salvați, dar mulți sunt încă în apă. Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat tocmai la momentul sosirii primelor nave de salvare.

Ambarcațiunea de salvare Dignity a asociației Medici fără Frontiere (MSF) se află în zona naufragiului pentru a oferi asistență, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta. Potrivit postului SkyNews24, în operațiunea de salvare sunt implicate nave irlandeze și italiene.

Conform Médecins Sans Frontières, s-au produs " multe decese " în urma acestui accident.

Este probabil cel mai mare incident în care este implicată o singură ambarcațiune de la cel în care în jur de 800 de imigranți s-au înecat în largul Lampedusa în aprilie.

Incidentul în cauză a declanșat un efort major al UE pentru intensificarea operațiunilor de salvare din apropierea Libiei, notează DPA.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră