Un alpinist român era pe muntele Pumori în timpul cutremurului de 7.5 din Nepal: "Avalanșă masivă pe Everest. Am fugit din cort pentru a mă salva"

25 Apr 2015
Un alpinist român era pe muntele Pumori în timpul cutremurului de 7.5 din Nepal:
Alpinistul român Alex Găvan, aflat pe muntele Pumori, la aproximativ 8 km vest de Everst, a postat pe rețeaua Twitter informația potrivit căreia cutremurul a provocat o avalanșă pe masivul Everest, transmite Reuters. Cutremurul a fost simțit la tabăra de bază de pe Everest, apoi s-a produs o avalanșă mare pe masivul Pumori, a scris românul Alex Găvan pe contul său de Twitter, adăugând 'am fugit din cort pentru a mă salva. Nevătămat. Mulți, foarte mulți oameni se află pe masivul Pumori', potrivit Reuters.

Mai multe clădiri din Kathmandu s-au prăbușit în urma unui puternic cutremur de pământ (7,5 pe scara Richter, potrivit U.S. Geological Survey), printre acestea și un turn istoric de nouă etaje din secolul XIX, transmit majoritatea agențiilor de știri externe. Ministrul nepalez de interne Minendra Rijal a declarat pentru media locală că sunt înregistrate pagube și în capitala Kathmandu și în împrejurimi, însă pentru moment nu pot fi făcute estimări.

Alte stiri din Externe

Ultima oră