ALERTĂ. Un bărbat înarmat, baricadat într-un hotel din Bollène, în sudul Franței

19 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
ALERTĂ. Un bărbat înarmat, baricadat într-un hotel din Bollène, în sudul Franței


Potrivit informațiilor difuzate de metronews.fr, o echipă de geniști de la Marsilia se deplasează la fața locului, pentru a interveni în caz de necesitate.
Operațiunea este în desfășurare.

Cnuf8PRW8AAj v2
Potrivit Metronews, hotelul ar fi fost evacuat, căci bărbatul ar avea asupra sa un colet suspect, ”din care pot fi văzute ieșind niște cabluri electrice”. De asemenea, potrivit Le Dauphine Libere, autostrada A7 a fost închisă, în jurul hotelului fiind creat un perimetru de securitate.
Dacă informația referitoare la hotelul din Bollene este încă neclară, o alta, despre un incident care s-a petrecut marți dimineață, capătă elemente concrete.
Este vorba despre o agresiune petrecută într-un sat de vacanță. Un bărbat de 37 de ani a agresat cu un cuțit o femeie și pe cele trei fete ale acesteia, în vârstă de 9-14 ani, în satul de vacanță VVF din Lagrand. Atacatorul a fost reținut, motivul agresiunii fiind încă neclar, potrivit Le Point.
Mama, în vârstă de 46 de ani, și una dintre fiice, cea de 14 ani, au fost duse la spitalul din Gap, în timp ce fiica de 8 ani a fost trimisă la un spital din Grenoble, a precizat o sursă apropiată anchetei.
Potrivit TF1, agresorul, Mohamed B., în vârstă de 37 de ani, ar fi acționat mânat de motive religioase, reproșându-le celor patru că ar fi îmbrăcate inadecvat, într-o ținută lejeră. Totuși, informația a fost dezmințită într-o conferință de presă de către procurorul însărcinat cu anchetarea cazului.
Suspectul nu este unul cunoscut serviciilor de informații și nu este printre cei care să se afle pe listele celor radicalizați, dați în urmărire.

Alte stiri din Externe

Ultima oră