ALERTĂ ROȘIE în Chile! Vulcanul Calbuco, inactiv de 43 de ani, a erupt. Populația a fost evacuată (VIDEO)

23 Apr 2015
ALERTĂ ROȘIE în Chile! Vulcanul Calbuco, inactiv de 43 de ani, a erupt. Populația a fost evacuată (VIDEO)
 Autoritățile din Chile au decretat "alertă roșie" și au dispus evacuarea populației pe o rază de 20 kilometri, după ce vulcanul Calbuco, din sudul țării, a erupt pentru prima dată din 1972, relatează Sputnik International.

Vulcanul este situat în apropierea orașului turistic Puerto Varas, la aproximativ 1000 de kilometri de Santiago, capitala chiliană, și este considerat unul dintre cei mai periculoși trei vulcani din Chile.

"În prezent, zona de evacuare din jurul vulcanului Calbuco este de 20 kilometri. Poliția a dat deja instrucțiuni și a început evacuarea", a explicat ministrul de interne Rodrigo Penailillo, într-un mesaj public transmis la Santiago.

Potrivit oficialului chilian, pperațiunea de evacuare a început în zona Ensenada, unde trăiesc 1.500 de persoane.

Erupția, care a început în jurul orei locale 18.00 (21.00 GMT) s-a produs în mod neașteptat, în condițiile în care în ultimele zile nu s-a detectat activitate vulcanică. Zborurile către această zonă au fost anulate.

Este cea de a doua erupție înregistrată în câteva săptămâni în Chile, după cea din martie a vulcanului Villarrica, care este situat tot în sudul țării. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră