Alertă în Ungaria: Vin refugiați dinspre România. Suntem pregătiți să ridicăm gardul la graniță

10 Noi 2015
Alertă în Ungaria: Vin refugiați dinspre România. Suntem pregătiți să ridicăm gardul la graniță
Consilierul pe probleme de securitate națională al Ministrului de Externe al Ungariei, Bakondi Gyorgy, a declarat pentru postul public M1 că în cursul zilei de vineri au fost reținute patru persoane care au trecut ilegal frontiera la granița româno-ungară.  

“Urmărim cu atenție încălcările legii la granița româno-ungară. În cursul zilei de vineri nu am avut nicio trecere frauduloasă a frontierei dinspre Serbia sau Croația, doar patru persoane dinspre România. Suntem în legătură cu omologii români pentru a preveni orice fel de trecere frauduloasă a frontierei”, a declarat Bakondi.

“Zona de frontieră dintre Nădlac și Mako este una de risc maxim. Guvernul ungar și Armata sunt pregătite. La Hodmezovasarhely avem plasate forțe militare importante, la care se adaugă și unități de sprijin din Cehia și Slovacia. Sunt pregatite ca, în caz de necesitate, să ridice gardul la granița româno-ungară”, a declarat ministrul Lazar Janos, la Mako.

Expertul în politica de securitate Georg Spottle, susține că bandele specializate în trafic de refugiați testează deja granița româno-ungară.

El atrage atenția că Ungaria s-ar putea confrunta cu o nouă rută a refugiaților în Balcani: prin România.

“Bandele specializate în traficul de migranți testează punctele slabe ale graniței româno-ungare prin trimiterea unor grupuri mici care să scoată la iveală care sunt acele locuri în care se poate realiza trecerea ilegală a frontierei”, a declarat Spottle, citat de hirado.hu. 

“Dacă Slovenia își închide granițele, rețelele sunt deja pregătite să aleagă un nou traseu. Nu sunt intimidate că Ungaria va ridica un gard la granițe cu România, fiindcă asta ar însemna în primul rând îndepărtarea gardului de sârmă ghimpată, așa-zisul gard NATO, și abia apoi demararea ridicării unui nou gard. În tot acest timp, ei ar putea obține profituri considerabile.

Criza politică din România favorizeaza traficul de refugiați, fiindcă toată atenția este îndreptată spre București”, a încheiat Georg Spottle.

Alte stiri din Externe

Ultima oră