Alertă de securitate la Geneva. Poliţia caută patru indivizi care ar avea legătură cu atentatele de la Paris

10 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Alertă de securitate la Geneva. Poliţia caută patru indivizi care ar avea legătură cu atentatele de la Paris

Un agent de securitate de la sediul ONU din Geneva a declarat pentru Reuters că autoritățile elvețiene sunt în căutarea a patru bărbaţi, despre care poliția deține informații că s-ar afla în zona Genevei.

Trei kamikaze încă neidentificați

La aproape o lună de la cele mai grave atentate din Franța, ancheta nu a permis încă "neutralizarea" tuturor autorilor jihadiști ai atacurilor din 13 noiembrie, despre care se știe că aveau legătură cu Statul Islamic și dintre care mulți sunt francezi, scrie France Presse, care precizează că trei din cei nouă atentatori sinucigași nu au fost încă identificați.

Poliția îi caută în special pe Salah Abdeslam — fratele unui atacator sinucigaș care s-a aruncat în aer într-o cafenea din Paris — este un francez de 26 de ani, a cărui prezență a fost semnalată la Paris în timpul atentatelor și ale cărui urme s-au pierdut la scurt timp după aceea în Belgia și pe Mohamed Abrini, un belgian-marocan de 30 de ani, care a fost filmat cu o cameră de supraveghere video în compania Abdeslam, cu două zile înaintea atentatelor.

Nu se cunoaște însă cine este comanditarul acestor atacuri și nici dacă acesta face parte din grupul aflat la conducerea ISIS. Fabien Clain, un cunoscut jihadist francez, a citit declarația privind revendicarea atacurilor, iar belgianul marocan Abdelhamid Abaaoud, ucis la 18 noiembrie de către poliție la Saint-Denis, a fost desemnat drept presupusul organizator al atentatelor.

Însă nu toți atacatorii au fost identificați. Nu se știe cine sunt trei din nouă kamikaze care au participat la aceste atentate: doi care s-au aruncat în aer lângă Stade de France și unul care și-a detonat centura explozivă la 18 noiembrie, în timpul asaltului poliției de la Saint-Denis.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră