ALERTĂ CU BOMBĂ la bordul unui avion de pasageri El Al, deasupra Germaniei

05 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
ALERTĂ CU BOMBĂ la bordul unui avion de pasageri El Al, deasupra Germaniei

"Am primit un mesaj anonim, iar avionul își continuă drumul către Aeroportul Ben-Gurion (din Tel Aviv), conform programului de zbor", a declarat pentru DPA o purtătoare de cuvânt a companiei El Al.

Două avioane ale Forțelor Aeriene elvețiene s-au ridicat de la sol pentru a însoți avionul de tip Boeing 747 și pentru a stabili contact vizual cu pilotul, a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al Skyguide, Vladi Barrosa. Avionul efectua o cursă pe ruta New York — Tel Aviv.

El Al a confirmat amenințarea, declarând că informația despre existența unei bombe la bordul aeronavei a fost furnizată de surse anonime. 

Aeronava Boeing 747 a aterizat cu bine, la ora programată, pe aeroportul Ben Gurion.

Ministrul de Externe israelian a declarat că alerta s-a produs în urma unei avertizări anonime primite de Autoritatea Aviatică a Statelor Unite care a semnalat potențialul pericol colegilor elvețieni. Conform informațiilor anonime, un dispozitiv exploziv ar fi fost montat într-un spațiu destinat stewarzilor, dar, în urma verificărilor s-a dovedit falsă, luându-se decizia ca aeronava să urmeze cursul de zbor stabilit.

Alte stiri din Externe

Ultima oră