România va putea decide dacă utilizează organisme modificate genetic ca produse alimentare sau furaje

25 Apr 2015
România va putea decide dacă utilizează organisme modificate genetic ca produse alimentare sau furaje
Comisia Europeană a propus modificarea legislației Uniunii Europene, astfel încât statele membre să aibă mai multă libertate în ceea ce privește restricționarea sau interzicerea utilizării, pe teritoriul propriu, a Organismelor Modificate Genetic (OMG), în hrana populației (produse alimentare) sau a animalelor (furaje).

Astfel, după autorizarea utilizării unui OMG în produse alimentare sau în furaje în Europa, autoritățile române vor avea posibilitatea să decidă dacă permit sau nu utilizarea OMG-ului respectiv și pe teritoriul României, scrie EurActiv.

„Îmi face plăcere să îndeplinesc unul dintre angajamentele importante asumate de această Comisie, și anume reexaminarea legislației cu privire la procesul decizional privind OMG-urile. Comisia a ascultat preocupările multor cetățeni europeni, reflectate în pozițiile adoptate de guvernele lor naționale. După adoptare, această propunere le va oferi statelor membre, cu respectarea deplină a principiului subsidiarității, un cuvânt mai greu de spus în ceea ce privește utilizarea pe teritoriile lor respective a OMG-urilor autorizate la nivelul UE în produsele alimentare și în furaje”, a declarat comisarul pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră