Agresorii sexuali, POKEMON GO și protecția copiilor. Anunț de ultimă oră făcut de autoritățile americane

02 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Agresorii sexuali, POKEMON GO și protecția copiilor. Anunț de ultimă oră făcut de autoritățile americane

Este declarația guvernatorului statului american New York, Andrew Cuomo, care consideră că este necesară luarea unei măsuri care să vizeze protecția miilor de copii newyorkezi care joacă Pokemon Go, plimbându-se prin parcuri în căutarea unor caractere virtuale.

Potrivit BBC News, autorităţile newyorkeze ar urma să decidă interzicerea agresorilor sexuali eliberaţi pe cauţiune să joace Pokemon GO. Decizia ar putea să ducă la interzicerea renumitului joc mobil pentru circa 3.000 de persoane.

”Protecţia copiilor newyorkezi este prioritatea noastră numărul unu”, a declarat Cuomo.

Potrivit propunerii, toţi infractorii sexuali care au fost eliberaţi din penitenciar nu vor putea să joace legal Pokemon Go.

Legislaţia newyorkeză îi obligă deja pe infractorii sexuali să-şi declare adresele şi conturile online, precum şi să se înregistrareze pe o listă publică a persoanelor implicate în infracţiuni sexuale, de la implicarea într-un act sexual cu un minor, până la viol sau hărţuire.

Între timp, senatorul Jeff Klein a cerut ca item-urile din Pokemon Go să nu apară la mai puţin de 100 de metri de locuinţa unui infractor sexual înregistrat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră