Număr neobișnuit de cazuri de hărțuire sexuală și în Finlanda, în noaptea de Anul Nou

07 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Număr neobișnuit de cazuri de hărțuire sexuală și în Finlanda, în noaptea de Anul Nou

În noaptea de Revelion, la Helsinki s-a înregistrat un număr neobișnuit de cazuri de hărțuire sexuală, a anunțat poliția finlandeză, care a primit atenționări care îi implică pe solicitanții de azil. Forțele de securitate care au patrulat în noaptea de 31 decembrie au constatat "numeroase fapte de hărțuire sexuală" în piața centrală din capitala Finlandei.

Poliția din Koln a anunțat că a identificat "16 suspecți", în mare parte "originari din Africa de Nord" și a înregistrat 121 de plângeri după zecile de agresiuni sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou și care au șocat profund Germania.

În schimb, au fost raportate trei cazuri de agresiuni sexuale, două dintre acestea urmate de plângeri, în cea mai mare gară din Helsinki unde erau strânși circa 1.000 de solicitanți de azil, în majoritate irakieni, potrivit unui comunicat al poliției. Suspecții, trei solicitanți de azil, un fost plasați în arest.

"Nu au existat cazuri de hărțuire în noaptea de Revelion nici anul trecut, nici cu alte ocazii... Este un fenomen cu totul nou la Helsinki", a declarat adjunctul șefului poliției din oraș, Ilkka Koskimaki. Poliția a informat într-un comunicat că s-a pregătit "în mod excepțional" după ce a primit informații potrivit cărora "solicitanții de azil ar avea proiecte comparabile cu cele care s-au petrecut în gara din Koln", în Germania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră