Agenți înarmați, în civil, printre călători, în trenurile și metrourile din Franța

30 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Agenți înarmați, în civil, printre călători, în trenurile și metrourile din Franța

Autorizația a fost publicată oficial vineri. O lege privind securitatea în transporturi care să permită această schimbare a fost votată în martie.

Textul prevede 'extinderea dispensei privind purtarea unei uniforme' și 'posibilitatea portului de armă fără uniformă' pentru agenții serviciilor de securitate de la căile ferate franceze, SNCF, și de la transporturile pariziene RATP.

Acești agenți vor urma cursuri speciale de formare și ei trebuie să aibă o experiență de cel puțin cinci ani în cadrul serviciilor de securitate ale SNCF sau RATP.

În august 2015, un carnagiu a fost evitat la limită într-un Thalys aglomerat, ce efectua o cursă pe ruta Amsterdam-Paris, atunci când călători francezi, britanici și americani au reușit să imobilizeze un bărbat puternic înarmat, semnalat ca islamist radical.

Franța a fost lovită din ianuarie 2015 de cele mai sângeroase atentate comise vreodată pe teritoriul său, soldate cu 238 de morți. La Bruxelles, transporturile (aeroportul și metroul) au fost ținte ale atentatelor din 22 martie, soldate cu 32 de morți și 340 de răniți

Alte stiri din Externe

Ultima oră