UPDATE: Afganistan: Explozie puternică la clădirea Parlamentului. Atacul, revendicat de talibani

22 Iun 2015
UPDATE: Afganistan: Explozie puternică la clădirea Parlamentului. Atacul, revendicat de talibani

O explozie puternică a fost auzită luni dimineață la clădirea Parlamentului afgan din Kabul, au relatat televiziunile afgane, potrivit AFP, citată de agerpres.ro. Rebelii talibani, ale căror ținte predilecte sunt armata și guvernul, au revendicat imediat atacul, pe unul din conturile lor de Twitter.

În imaginile transmise în direct de televiziuni se vede cum Camera Inferioară a Parlamentului afgan este acoperită de fum, în timp ce deputații părăsesc clădirea. "Mai mulți mujahedini au intrat în Parlament. În prezent au loc lupte", a scris pe Twitter Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor.

"Am primit informații conform cărora s-a produs o explozie. Ne deplasăm la fața locului", a declarat, anterior, pentru AFP Ebadullah Karimi, purtător de cuvânt al poliției din Kabul.
"S-a produs o explozie puternică ce a zguduit clădirea și a distrus geamurile. Acum suntem într-un loc sigur", a spus un parlamentar, Shukria Barekzai, potrivit Reuters. Potrivit unor surse citate de Reuters, la scurt timp după explozie au fost auzite mai multe focuri de armă.

Rebelii islamiști și-au lansat recent 'ofensiva de primăvară', care se traduce prin lupte intense în mai multe provincii din țară, precum și printr-o serie de atacuri la Kabul.

O explozie puternică a fost auzită luni dimineață la clădirea Parlamentului afgan din Kabul, fără să se știe pentru moment cauzele sau dacă există victime. "Am auzit informații conform cărora s-a produs o explozie. Ne deplasăm la fața locului", a declarat pentru AFP Ebadullah Karimi, purtător de cuvânt al poliției din Kabul.

Un oficiali din domeniul securității și un martor au precizat de asemenea, pentru Reuters, că o explozie puternică și focuri de armă au fost auzite în apropierea clădirii Parlamentului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră