Adevăratul Ironman vine din Hawaii și are 85 de ani

12 Oct 2015
Adevăratul Ironman vine din Hawaii și are 85 de ani
Cea mai dificilă competiție de triatlon din lume, Ironman, și-a desemnat câștigătorul la finalul săptămânii trecute, în Hawaii.  

180 de kilometri cu bicicleta, 3850 de metri înot în apele Pacificului și 42,195 km de alergat printr-o căldură infernală sunt ingredientele „omului de fier”, o adevărată probă de anduranță și luptă cu propriile limite.

Jan Frodeno a câștigat competiția, însă starul evenimentului a fost Lew Hollandar, un bărbat de 85 de ani, care a reușit să termine competiția și a scris istorie, stabilind un nou record de vârstă.

„Cine să îmi doboare recordul? Cei mai mulți la vârsta mea sunt deja morți”, s-a amuzat octogenarul.

A ajuns cu mult după plutonul fruntaș, se făcuse deja întuneric, dar a fost așteptat cu sufletul la gură la linia de sosire de o mulțime de fani și curioși.

„Obiectivul meu a fost să îmi bat propriul record de vârstă”, a declarat Hollander, citat de Die Welt.

Fizicianul și-a descoperit apetitul pentru triatlon și ”Ironman” la vârsta de 55 de ani.

„Am luat startul de 59 de ori la Ironman. Fiindcă pot, fiindcă îmi face plăcere și fiindcă mă face să simt că trăiesc. Primii 40 de ani din viață sunt un cadou. Abia apoi începe lupta pentru supraviețuire.

Ce faci după vârsta de 40 de ani va determina dacă mai apuci vârsta de 80 de ani. De murit, vom muri cu toții, dar contează lungimea și calitatea vieții noastre”, a adăugat Hollander.

A fost și o cursă contracronometru, fiindcă doar cei care trec linia de sosire până la ora locală 00.00 sunt luați în evidențele competiției.

Hollander a stabilit recordul de vârstă al competiției în 2012, pe când avea 82 de ani, însă anul trecut a fost oprit de organizatori înainte de linia de sosire fiindcă expirase timpul alocat competiției.

Și în acest an, organizatorii au avut dubii asupra rezultatelor lui Lew Hollander. Probele de înot și bicicletă le trecuse cu brio, acumulând un timp de 15.59.41, însă lipseau datele de la proba de alergat.

După ore de euforie, fiica atletului a anunțat pe un cont de socializare că tatăl ei a trecut linia de sosire la proba de alergat după limita impusă de organizatori, astfel că rezultatele sale din acest an nu vor fi omologate.

Asta nu l-a împedicat pe câștigătorul Jan Frodeno (8.14.40) să îl aștepte pe Hollander la linia de sosire și să îl felicite personal. Mesajele de felicitare la adresa tatălui a șase copii au curs și pe rețele de socializare din lume.

„Indiferent care a fost rezultatul final, tu ești o sursă de inspirație pentru noi toți”, au scris fanii pe Twitter.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră