Un șofer român a fugit de la accidentul provocat: “Victimele îi cereau ajutorul, dar le-a lăsat să moară”

13 Iul 2015
Un șofer român a fugit de la accidentul provocat: “Victimele îi cereau ajutorul, dar le-a lăsat să moară”
Un grav accident rutier a curmat viața unui tânăr de 21 de ani și a dus la rănirea gravă a cinci persoane, printre care și un bebeluș de doar 19 zile. Incidentul s-a produs în seara de sâmbătă, 4 iulie, în jurul orei locale 21.10, pe un drum secundar între localitățile germane Bergheim și Elsdorf, în apropriere de Koln.  

Conducătorul unui Merzedes a ignorat semnul Stop și a intrat cu viteză într-o intersecție, izbind în plin un Opel Corsa. Acesta din urmă a fost proiectat în câmp, unde s-a rostogolit de mai multe ori.

Șoferul de 23 de ani a fost grav rănit, pasagerul din dreapta de 21 de ani a murit pe loc, în timp ce pasagerii din spate au suferit multiple fracturi, în cazul bebelușului de 19 zile existând suspiciunea de fractură de coloană.

 Conform Bild, șoferul vinovat a fost rănit ușor, a coborât din mașina avariată și a luat-o la fugă, deși victimele sale îl implorau în germană și engleză să îi ajute. “A ucis un om, a rănit un bebeluș și a fugit cu lașitate de la locul accidentului. Dar acum l-au prins!”, titrează tabloidul german.

 Din primele informații ale anchetatorilor, șoferul vinovat este un cetățean român de 21 de ani, fără domiciliu stabil în Germania. El a fost arestat marți, în jurul orei 20, pe o pajiște în aproprierea casei unor prieteni, nu departe de locul accidentului.

 “În picioarele goale, pantaloni scurți și tricou, așa stă criminalul de 21 de ani încătușat pe stradă. Polițiștii l-au reținut de scurtă vreme, românul nu a opus rezistență”, mai scrie Bild.

Miercuri, acesta a fost adus în fața instanței cu un mandat de arestare preventivă pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere fără permis.

Victima românului era Daniel Voermans, un tânăr de 21 de ani, iubitor de mașini și foarte apreciat de comunitate și cercul de prieteni.

„Ne-am liniștit puțin când am aflat că poliția l-a prins. Un accident se poate întâmpla oricând, însă trebuie să îți asumi răspunderea. Viața noastră s-a schimbat complet de sâmbătă, începând cu ora 21.45, când am fost anunțați că Daniel a suferit un grav accident auto. Tocmai montaseră în Corsa o nouă țeavă de eșapament și testau mașina.

Am văzut ce a rămas din mașină și ne-am gândit că poate e mai bine că nu a supraviețuit. La cât de distrusă era, nu cred că ar mai fi avut o viață frumoasă. Iubea viața și era plin de planuri. Când am văzut câte flori și lumânări au dus prietenii la locul tragediei, am resimțit putere și consolare. Avea doar 21 de ani“, povestesc părinții îndurerați ai tânărului. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră