ACCIDENT CUMPLIT în Franţa, cel mai grav din ultimii 33 de ani. 42 de persoane au murit

23 Oct 2015
ACCIDENT CUMPLIT în Franţa, cel mai grav din ultimii 33 de ani. 42 de persoane au murit
O adevărată tragedie s-a produs vineri dimineaţă în Franţa, în apropiere de Libourne, în Gironde, cel puţin 42 de persoane pierzându-şi viaţa în urma coliziunii frontale dintre un camion şi un autocar, care au luat foc instantaneu.

Accidentul s-a produs în jurul orei 07:30 la Puisseguin, pe drumul departamental 123, potrivit cotidianului Sud-Ouest. Cele două vehicule au luat foc imediat după impact. Echipele de intervenţie la faţa locului anunţă că nu există decât cinci supravieţuitori, scrie leparisien.fr.

Autocarul a pornit de dimineaţă din comuna Petit Palais. Accidentul s-a petrecut la ieşirea din comună, în direcţia Castillon-la-Bataille. „Este un drum mai îngust, cu multe viraje, dar nu foarte periculos. Nu sunt prea des accidente în acest loc”, a declarat un reprezentant al primăriei din Puisseguin pentru Francetvinfo. Camionul care a lovit frontal autocarul transporta lemne, potrivit leparisien.

Majoritatea victimelor, adulţi, sunt pasagerii autobuzului, dar şi şoferul camionului se numără printre cei decedaţi.

La faţa locului au fost mobilizaţi 60 de pompieri.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, actualmente în Grecia, a declarat că Guvernul francez este mobilizat în totalitate în privinţa acestei tragedii teribile.

Secretarul de stat de la Transporturi Alain Vidalies este aşteptat la faţa locului, ca şi ministrul de Interne, Bernard Cazneuve, iar premierul Manuel Valls va sosi în jurul orei 11 locale.

Nu se cunosc pentru moment cauzele acestui accident – viteză prea mare, pierderea controlului asupra volanului – dar ce se ştie sigur este faptul că este cel mai grav accident din ultimii 33 de ani. La 31 iulie 1982, la Beaune, pe Coasta de Azur, au murit 53 de persoane, dintre care 44 erau copii, într-un autocar, toţi originari din comuna Crepy-en-Valois, din Oise.


Alte stiri din Externe

Ultima oră