Academie de poliție, luată cu asalt de teroriști: 59 de morți și peste 100 de răniți. "A fost un masacru!" (VIDEO)

25 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Academie de poliție, luată cu asalt de teroriști: 59 de morți și peste 100 de răniți.

UPDATE 12:20 - ISIS a revendicat atacul comis asupra academiei de poliţie din Quetta, a anunţat agenţia de presă Amaq, apropiată teroriştilor. Anterior, un comandant militar din provincie, generalul Sher Afgun, a declarat că discuţiile telefonice interceptate între atacatori sugerează că făceau parte din gruparea teroristă Lashkar-e-Jhangvi.

Lashkar-e-Jhangvi, care îşi are originea în centrul provinciei Punjab, nu este la primul atac din Baluchistan. Militanţii săi vizează de regulă minoritatea şiiţilor Hazara.

________________________

Cel puțin 59 de persoane au fost ucise și peste 100 grav rănite, după ce indivizi înarmați au luat cu asalt o academie de poliție din Quetta, oraș din sud-vestul Pakistanului, potrivit Reuters.

Mai mult de 200 de cadeți se aflau în școală la acel moment, unii dintre ei fiind luați ostatici în timpul atacului, care a început luni noapte și a durat cinci ore. Majoritatea celor care au murit sunt cadeți.

"Militanții au intrat direct în baraca noastră. Au dat buzna și au început să tragă. Noi am început să țipăm și să fugim. A fost un masacru", a declarat unul dintre cadeții care au supraviețuit.

Sarfaraz Bugti, ministrul de Interne al provinciei Baluchistan, a cărei capitală este Quetta, a declarat că teroriștii au atacat dormitoarele, în timp ce cadeții dormeau.

"Doi atacatori s-au aruncat în aer, în timp ce al treilea a fost împușcat în cap de forțele de securitate", a precizat ulterior Bugti.

Potrivit unei fotografii Reuters, unul dintre atacatori - ucis de forțele de securitate - ar fi fost un adolescent.

Deocamdată atacul nu a fost revendicat, dar convorbiri interceptate indică faptul că este vorba de o grupare jihadistă, Lashkar-e-Jhangvi.

Această grupare extremistă religioasă s-a format în provincia Punjab, iar în trecut a mai dat atacuri, vizând în special minoritatea șiită Hazara din Balucistan. Nu este clar care ar fi fost acum motivația atacului asupra academiei de poliție.

Orașul Quetta este considerat o bază a talibanilor din Afganistan. Liderii acestora se întâlneau de obicei la Quetta. Noul șef al talibanilor afgani, Haibatullah Akhundzada, a predat și a predicat timp de 15 ani la o moschee din Quetta, până în mai anul acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră