A salvat viaţa unei românce, acum urmează să fie premiată de ministrul de Interne al Germaniei

20 Mai 2015
A salvat viaţa unei românce, acum urmează să fie premiată de ministrul de Interne al Germaniei
Jenny Milkereit, o tânără de 17 ani din Ulm (Germania) este pe cale să devină cunoscută la nivel naţional pentru gestul ei eroic. În luna septembrie a anului trecut, pe când avea doar 16 ani, ea a salvat o tânără româncă, atacată pe stradă, aparent de un necunoscut. Incidentul a avut loc la lăsarea serii, în timp ce se deplasa la un antrenament al majoretelor.  

La un moment dat a observat că un bărbat urmăreşte o tânără, apoi o agresează verbal prin ţipete şi ameninţări, notează Sud-West Presse. În timp ce alţii îşi fereau privirea sau îşi vedeau de drum, ea a ales să se implice.

 

„A intervenit între cei doi şi a smuls-o pe femeia de origine română din mâinile atacatorului. Cele două au fugit în direcţia sălii de sport unde urma să aibă loc antrenamentul. Bărbatul le-a ajuns din urmă şi a apucat-o pe româncă de mâini. Fata a intervenit din nou, s-a pus între româncă şi atacator şi a sunat imediat poliţia. Bărbatul a fugit”, mai scrie sursa citată.

 

Din ancheta poliţiştilor a rezultat că bărbatul o forţase să practice prostituţia, dar ea nu mai vroia. Proxenetul a fost arestat câteva zile mai târziu în Koln. Pentru actul de eroism şi spiritul civic arătat, tânăra a fost premiată de poliţia locală din Ulm.

 

Acum, fapta ei va fi cunoscută şi la nivel naţional. Emisiunea de investigaţie „Aktenzeichen XY” de la televiziunea naţională germană ZDF a decis să realizeze un episod pe seama gestului ei.

 

Acesta urmează să fie difuzat miercuri seara de la ora locală 20.15 (21.15- ora României). Emisiunea îşi propune să prezinte lunar câte un astfel de caz, urmând ca în septembrie un juriu să decidă care vor fi cei trei câştigători ai premiului de curaj civic „Preis XY”.

 

„Premiul este decernat sub sloganul împreună împotriva infracţiunii. Primul candidat de excepţie este Jenny, o tânără de doar 16 ani care prin intervenţia ei curajoasă şi fermă a evitat o tragedie”, promovează ZDF episodul de miercuri seara.

 

Cele trei premii vor fi decernate de ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, la data de 3 noiembrie, în Berlin. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră