A murit John Glenn, primul american în Spațiu, avea 95 de ani

09 Dec 2016 | scris de Cristi Semeghin
A murit John Glenn, primul american în Spațiu, avea 95 de ani

Fostul astronaut și senator John Glenn, primul american care a efectuat un zbor orbital în jurul Pamântului, a decedat la vârsta de 95 de ani, a anunțat guvernatorul statului Ohio, citat de agențiile internaționale de presă.

Glenn fusese internat de curând la centrul universitar pentru tratarea cancerului James Cancer Hospital, dar nici medicii, nici familia, nici autoritățile nu furnizaseră detalii despre starea lui. John Glenn era singurul supraviețuitor din echipajul de șapte astronauți al primului program spațial al NASA

n februarie 1962, John Glenn a devenit primul astronaut american care a efectuat un zbor pe orbita în jurul Pamântului, la bordul minusculei capsule Friendship 7, după ce cosmonautul sovietic Iuri Gagarin reușise acest lucru în 1961. John Glenn a "recidivat" în 1998, la vârsta de 77 de ani, devenind de aceasta data cel mai vârstnic astronaut în spațiu.

John Glenn a fost, de asemenea, senator democrat de Ohio între 1974 și 1999.

Barack Obama l-a decorat în 2012 cu Medalia Prezidențiala a Liberății, cea mai înaltă distincție civilă acordată în Statele Unite.

Alte stiri din Externe

Ultima oră