A murit creatorul îndrăgitelor desene animate Scooby-Doo

28 Aug 2020 | scris de I.D.
A murit creatorul îndrăgitelor desene animate Scooby-Doo

Joe Ruby, unul din cei doi creatori ai desenelor animate „Scooby-Doo”, a murit la vârsta de 87 de ani, scriitorul american de desene stingându-se din viață din cauze naturale la locuința sa din Westlake Village, California, transmite Variety.

Joe și partenerul său Ken Spears au fost creierele din partea francizei „Scooby-Doo”, care include desenele inițiale „Scooby-Doo, Where Are You!” pentru Hanna-Barbera Productions.

Seria animată, care relatează aventurile și peripețiile de a rezolva mistere ale unui grup de adolescenți și ale câinelui lor Scooby-Doo, a apărut prima dată pe postul american CBS în 1969.

„Joe Ruby a făcut diminețile de sâmbătă speciale pentru atâția copii, printre care și eu”, a declarat într-un comunicat președintele Warner Bros., acesta adăugând că „a fost unul din cei mai prolifici creatori din industria noastră care ne-a dăruit unele din cele mai iubite personaje din desenele animate și a fost o încântare să îl avem la studioul nostru”.

 

 

Serialul „Scooby-Doo” a fost lansat de postul CBS în 1969 după ce a trecut prin mai multe versiuni. Ruby şi Spears au scris primele cinci episoade, supervizând şi editând restul episoadelor din primul sezon. Serialul original a fost difuzat până în 1976, fiind urmat de numeroase seriale derivate şi filme de lungmetraj.

După ce „Scooby-Doo” a devenit un succes, Ruby şi Spears au fost angajaţi de preşedintele departamentului de emisiuni pentru copii din cadrul CBS, Fred Silverman, pentru a administra desenele animate difuzate de acest post TV în timpul dimineţilor de sâmbătă.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră