Bucuria care stârneşte întrebări

03 Iun 2015
Bucuria care stârneşte întrebări
E târziu, încercam să adorm pentru că ştiam că mă trezesc la 5 dimineaţa. Aţipesc, dar nu după mult timp sunetul telefonului mă trezeşte. Uitasem să îl pun pe silent, cum fac în fiecare seară. Mă uit la mesaj, şi un fost coleg mă întreba dacă dorm. Era 1 noaptea.

Până să îl trec pe silent şi să adorm la loc, vine şi cel de-al doilea mesaj. „Vreau să îmi spui ceva de film. A devenit viral”. Uşor buimacă de somn, nu înţelegeam nici despre ce film era vorba, şi nici ce declaraţie vrea de la mine.

M-a intrigat, pentru că îl ştiu un om serios, drept pentru care am întrebat ce film. „Ăla de la Roma. E peste tot. Tocmai l-a dat Badea acum. N-ai văzut?”. Nu, nu îl văzusem, dar am realizat despre ce este vorba, dar nu înţelegeam ce îl făcuse atât de special încât să devină viral şi subiect într-o emisiune tv. E adevărat că în ultima vreme nu am mai deschis televizorul, dar mă gândesc că nu s-au produs chiar atât de multe schimbări între timp.

Continuă:”Nu vrei să-mi dai o declaraţie? Să zicem că eşti OK? Că Badea se întreba ce e cu tine”. Mă întrebam de ce n-aş fi?   Gândeşti cum eşti   Motivul pentru care părea că nu aş fi fost OK era că mă simţeam bine, râdeam şi dansam într-o piaţă în care cânta muzica. N-am simţit să dau nicio declaraţie, să îmi justific bucuria, pentru că, din fericire, pe de o parte am încetat să mai trăiesc simţindu-mă vinovată pentru ce fac sau după cum se aşteaptă cei din jur, iar pe de altă parte cred că fiecare este liber să creadă şi să gândească după cum e interiorul lui. Al meu e liniştit, frumos şi vesel şi aşa aleg să trăiesc.  

M-a întristat totuşi să constat căa bucuria sşi libertatea exprimate într-un mod natural sunt privite ciudat într-o lume în care predomină încrâncenarea, furia sşi preocuparea exagerată faţă de viaţa celor din jur. Ştiu că ultima ne ajută să fugim inconştient de viaţa noastră care de cele mai multe ori nu ne place, dar asta nu e o soluţie, nu o face mai frumoasăa. Spun că ştiu, pentru că am fost acolo.

Vă provoc să căutatţi un motiv pentru care să zâmbiţi. Sunt convinsaă că există lucruri minunate în viaţa voastră. Sunteţi sănătoşi? Aveţi oameni frumosşi în jur? Aveţi oameni pe care îi iubiţi şsi vaă răspund cu iubire? Aveţti un animal care vă aduce bucurie? Aveţi lucruri pe care le faceţi cu plăcere?
Dacăa răspunsul e DA la măcar o întrebare, atunci aveţi motiv să zâmbiţi.

Să aveţi o zi minunată ca voi!

* Articol preluat de pe site-ul andreearaicu.ro.

 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră