Suflet cu ştiri

29 Ian 1994
Suflet cu ştiri

Prin sângele a 25 de ziarişti curge "Jurnalul Naţional”. Dacă aţi vedea o fotografie de grup cu cei care frământă şi dospesc cuvintele ziarului pe care-l ţineţi în mâini, aţi putea crede că zăriţi o clasă de elevi care tocmai a terminat liceul. În catalogul lor sunt trecute materii precum Politica zilei, Economia de piaţă, Mapamond, Sport, Pro şi contra, 

Culise, iar inima lor bate la maşina de scris 24 de pagini de "Jurnalul Naţional”, zilnic. La fel, sufletul redactorului-şef este aşa plin de ştiri, reportaje, anchete, astfel, încât dacă o femeie şi-ar găsi culcuşul acolo, nu s-ar putea acoperi decât cu conferinţele de presă ale partidelor politice ori cu pozele lui Ion Iliescu, Bill Clinton, Corneliu Coposu, Boris Elţîn, Jirinovski.

"Editorialul de la miezul nopţii” nu face altceva, de data aceasta, decât să pătrundă în somnul cititorilor săi pentru a le spune, cu puţin înainte ca ei să-l citească, că ziarul împlineşte astăzi 200 de numere. Tocmai de aceea, vă rog să vă purtaţi frumos cu el. Nu-l răsfoiţi grăbit, nu-i îndoiţi paginile, nu-i căutaţi eventualele greşeli de corectură, nu-l acuzaţi că ţine cu unii sau cu alţii. Citiţi-l şi atât.

O dată ce "vestea de la 1.00 dimineaţa”, "ştirile nopţii”, "editorialul de la miezul nopţii” se vor fi ascuns, citite, sub pleoapele dumneavoastră, veţi deveni cel mai frumos cititor de ziar din România, cele mai importante stiri ale zilei... Bună dimineaţa, cititor al "Jurnalului Naţional”.
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră