Şoc şi groază la alegerile din Coreea de Nord! N-o să-ţi vină să crezi cu cine au votat nord-coreenii!

20 Iul 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Şoc şi groază la alegerile din Coreea de Nord! N-o să-ţi vină să crezi cu cine au votat nord-coreenii!
Nord-coreenii s-au dus ieri la vot ca să-şi exprime dreptul fundamental la vot. Hotărîţi şi revoltaţi, aceştia au ieşit în proporţii nemăsurat de mari (99,97%) ca să se înţeleagă odată pentru totdeauna că ei îl vor pe Kim Jong-un şi că autorităţile să facă bine să nu le mai ceară părerea o dată la patru ani, întrucît mai au şi altă treabă decît să se ducă la vot.
„Pe mine chestia asta mă oboseşte”, a zis NamKum SamaEski Vez, făcînd referire la faptul că trebuie să iasă din casă duminica să se ducă să voteze. „E clar că nu există un preşedinte mai bun decît Kim Jong-un! Nu are rost să mă mai cheme la vot o dată la patru ani. Pentru ce? Pentru mine, el e este şi va rămîne cea mai bună opţiune pentru ţara mea, pentru viitorul meu, pentru copiii mei. E pur şi simplu inutil să mă mai întrebi cu cine vreau să votez!”, a mai spus aceasta.
În sala de aşteptare a unei gări a fost amenajată o secţie de votare mobilă pentru ca autorităţile nord-coreene să se asigure că toţi cetăţenii îşi pot exprima dreptul inalienabil la vot. „Ce bine, ce bine c-am putut să-mi exprim dreptul la vot!”, a exclamat fericită VoiSa Plek, „astfel, am reuşit să votez cu omul cel mai înţelept din lume, cel mai potrivit pentru mine şi familia mea, pentru tot poporul nord-coreean, sînt extrem de încîntată, mulţumesc, Kim Jong-un! Ţine-o tot aşa!”.
Un pacient de la spitalul de psihiatrie a spus că el vrea să voteze cu altcineva dar că nu se poate gîndi la cineva mai bun decît Kim Jong-un. Acesta chiar l-a întrebat pe prietenul său, bolnav de dublă personalitate, dacă ar avea vreo idee, dar nici acesta nu s-a exprimat în alt fel, aşa încît opţiunea pentru vot a devenit evidentă: Kim Jong-un este omul cel mai bun.
„Eu cu cine să votez?”, a întrebat un tînăr care abia împlinise vîrsta minimă legală la care poate să-şi exprime opţiunea de vot, dar tatăl său, înţeleptul Kum KuCine, i-a arătat planul de guvernare pentru următorii patru ani iar tînărul, impresionat, şi-a cerut scuze pentru stupida întrebare. Acesta a mai fost, de asemenea impresionat de numărul mare de simpatizanţi de care se bucură Kim Jong-un dar şi de faptul că, în ţara lui, actul de a vota este obligatoriu şi, dacă nu este satisfăcut, este considerat trădare de stat, ceea ce Doamne fereşte!
„Fiule, nu fi abstenteist! Abstenteismul ucide vieţi!”, l-a sfătuit un alt tată pe fiul său, Iom Bag Ula. Acesta, motivînd că are o gravă criză de stomac, nu s-a prezentat la vot. Este aşteptat astăzi la Palat, cu mostre biologice edificatoare.
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră