Sărmana proastă bătrînă

09 Mar 2016 | scris de Luiza Moldovan
Sărmana proastă bătrînă
E bulșit aia cu bătrînii care trebuie respectați. Dac-ar fi așa, am fi o nație de respectabili. Unu mai respectabil ca altu! 
 
De pildă baba asta din magazin, care pune mîna pe toate pîinile, le pipăie de nu se văd, de zici că vrea să le impregneze cu spiritu ei nobil. 
 
Și dacă-i spui vreo două, se uită la tine ca la poarta nouă #saucumeexpresiaaia. Sau nouășpe. 
 
Și asta care ocupă tot trotuaru. Nu știe că se merge pe partea dreaptă în sensul de mers, ea merge peste tot. 
 
Și asta care sare pe roșu, pe trecerea de pietoni, c-o vede ăla care conduce și pune frînă, ce mama mă-sii?
 
Și asta care vorbește răstit, și asta care țîțîie tot timpul, și asta care-mi spune să-mi bat copilu acum, că altfel mă bate el mai încolo, și asta care mi-l face „obraznic”, „obraznică e mă-ta, doamnă!”și asta care și asta care și asta care. 
 
Dar asta care l-a cunoscut pe ăla pe feizbuc ca să-și refacă viața ei de babă la șaizeci de ani, cu doi copii adulți, mari cît casa, asta care visează la cai verzi pe pereți, săraca asta eu zic că le întrece pe toate. 
 
Cică să-i dai locul în autobuz, cu mult respect, „stați dumneavoastră, doamnă, că sînteți bătrînă”! 
 
Nu-i dai nimic, că e proastă. Las-o să stea în picioare, statul pe scaun implică relaxare totală, deci nu mai gîndești deloc. 
 
Deci să vă spun cît de proști sînt unii. Una, o babă menopauzată, l-a cunoscut pe unu pe feizbuc, nu i-a plăcut de el și i l-a plasat lu prietena ei care l-a luat de nou. 
 
Ei, acuma. Madam asistentă, căci asistentă medicală e jobul ei, l-a consultat p-ăsta, care i-a dezvlăuit, romantic, că el face dializă. Fată, #cenebunăejdi! 
 
Și ăsta, nenea, ce face? Cu dializă, cu nedializă, da bagabont. 
 
S-a dus la madam și, profitînd de ascendentul lui asupra ei, care ea îl iubea pe el dar el nu și nu, o pune p-asta să-și facă o copie la buletin și să scrie pe el „aprobat” și „conform cu originalul”. Sărmana tută cică la ea: „parcă m-a hipnotizat”. 
 
Deci cum să-i dai locul în autobuz la toți hipnotizații? N-ai cum, nu se poate, e interzis la hipnotizați. Nu se poate așa ceva. 
 
Acuma, doamna, în sfînta zi de opt martie, în loc să să bucură de feminitatea ei, să să duce și ea la un striptiz cu masculi, să face și ea ceva mai deosebit, să una, să alta, umblă prin tribunale ca să-și recupereze bunurile.
 
Proasta semnase, fără să știe, că se-mprumută de la bagabont cu cinșpe mii de euro și garantează cu casa. 
 
Acuma zi și tu. Cum să-i dai locu în autobuz lu asta?

Alte stiri din Editorial

Ultima oră