Săptămâna nebunilor

20 Dec 2016 | scris de Cătălin Roșioru
Săptămâna nebunilor

A început săptămâna aia în care, ce-mi place expresia asta, "să încercăm să fim mai buni", una din cele mai stupide şi inutile expresii, chit că ne îndeamnă la lucruri bune. De ce spun asta?

Pe de o parte, mă întreb de ce numai săptămâna asta? Adică dacă în restul anului suntem câini şi săptămâna asta suntem mai buni, se şterge totul cu buretele, căpătăm note bune la purtare, îngrăşăm porcul în ajun?

Pe de altă parte, formularea "să încercăm să fim" ne lasă să înţelegem că, vezi Doamne, noi am încercat, nu ne-a ieşit, asta e, mai încercăm şi la anul.

E săptămâna în care traficul, şi aşa abulic, din oraş, va deveni de-a dreptul o misiune imposibilă din care nici Tom Cruise nu ne scoate la liman, nici măcar în cea de-a cincea serie.

E săptămâna în care, dacă-ţi vine cheful de cumpărături, e mai bine să te ghemuieşti ca maimuţica într-un colţ şi să aştepţi, că poate-ţi trece. Pentru că altfel, concetăţenii îţi vor trece creştineşte cărucioarele de cumpărături pline ochi peste vârfurile picioarelor, alţii vor sesiza că ai probleme în a căra portofelul plin şi vor încerca să te elibereze de povară iar restul vor orbecăi din magazin în magazin, ca găinile fără cap, să nu care cumva să rămâie mai prejos față de vecini.

E săptămâna în care porcul începe să viseze la cuţit şi politicienii la funcţii, deşi, pentru sănătatea noastră, cred că ar fi bine să se întâmple invers.

E săptămâna în care taica Putin caută motiv de gâlceavă la Stanbul, iar Angela se cam apropie de momentul în care nu va merge mai departe.

Nu cred că la asta s-a referit Eugen Barbu când a scris "Săptămâna nebunilor", dar titlul se potrivește al naibii de bine.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră