Sa votăm anapoda!

21 Noi 2016 | scris de Cătălin Roșioru
Sa votăm anapoda!

Am încercat să mă gândesc la un subiect despre care să vă vorbesc astăzi. Mă gândeam să vă agăţ cu campania electorală, care cică a început în trombă. Mă rog, eu cred că nu sunt din localitate, că n-am văzut tromba. Şi, la o adică, ce ne tebuie? Cui foloseşte?

Ne tot trag unii şi alţii de atenţie, că să urmărim platformele, să urmărim candidaţii, să votăm în cunoştinţă de cauză.

Ia să le luăm pe rând: platformele - ce Dumnezeu de platforme? Că dacă-i asculţi, toţi promit că o să curgă lapte la robinet şi miere prin rigole, că o să ne umplem de bani, că o să ne dea şi-o să ne facă statu', de-o să ne invidieze şi nemţii şi suedezii şi, să nu uităm, să nu ne pună ăl-cu-coarne să-i votăm p-ăilalţi, că o să fie dezastru.

Ia să vedem cum e cu catindatii. Aici, nimic nou, cu mici excepţii sunt tot ăi de ne-au fericit şi până acum, o tagma de amnezici care uită azi ce-au promis ieri şi care au ca unic principiu umflarea propriului buzunar.

Deci, vom vota în cunoştinţă de cauză? Am tot făcut-o de atâtea ori de câte ori ne-am propus să fim cetăţeni responsabili şi ce-a ieşit? Nimic.

Aşa că, ce-ar fi să încercăm şi varianta cealaltă. Hai să votăm anapoda, brambura, poate de data asta iese ceva.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră