ȘOC & GROAZĂ! După ce a gîndit o dată, Ministrul Culturii a mai gîndit o dată!

10 Mar 2016 | scris de Luiza Moldovan
ȘOC & GROAZĂ! După ce a gîndit o dată, Ministrul Culturii a mai gîndit o dată!
Momente unice s-au petrecut cu puțin timp în urmă, atunci cînd Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a demonstrat cît de intens gîndește, cînd a zis că Guvernul are planuri mari cu Roșia Montană, că vrea să transforme cei șapte km de galerii în destinație turistică!
 
„Că vreau să vadă și alții, și turiștii care vin în România, ce-i pe-acolo. Nu numai un miner care-și pune un lămpaș și intră înăuntru.
 
Chiar lucrul ăsta nu mă interesează. Mă interesează să-i transform, într-adevăr, într-un obiect de utilitate internațională”, a spus Alexandrescu. 
 
La asta, Sindicatul „Viitorul Mineritului” Roșia Montană a reacționat prompt și i-a cerut, cu sălbăticie, demisia lui Alexandrescu. Ce i-o fi apucat și p-ăștia?
 
Ei s-au declarat revoltați și jigniți de atitudinea de căcat a Ministrului Culturii, căruia i-au cerut să facă un gest de utilitate publică și să-și dea demisia. 
Vă dați seama că Alexandrescu acuma-și scrie demisia dar vrea s-o scrie frumos, de mînă, nu la calculator, ca toți muncitorii anonimi, și, cînd o să fie mulțumit de aranjarea în pagină, marele intelectual o să și-o proptească-ntre dinți și o să se ducă la Cioloș, o să și-o scoată dintre dinți și o să-i spună spășit că-și înaintează demisia, înaintîndu-i lui Cioloș demisia. 
 
„Vă rog, domnule prim-ministru, să-mi acceptați demisia, cu numărul de ordine ics-ics-ics, întrucît am zis urît de mineri, i-am făcut de s-au simțit de căcat, pe cîtă vreme, de fapt, eu sînt de căcat. Vă rog să mă scuzați, ca un tehnocrat ce sînteți”.
 
Dar asta încă nu s-a întîmplat dar sigur o să se-ntîmple cîndva azi, dacă nu mîine, dacă nu, luni, dacă nu, marți, dacă  nu, cel mai tîrziu, miercuri, zic. 
Să nu ne grăbim, însă! 
 
Să-l lăsăm pe om să mai gîndească un pic, lucru care se pare că-i produce unele.... cum să le zic... unele. 
 
Așa că Sindicatul Minerilor să stea liniștit. Alexandrescu, cum a citit reacția acestuia, cum s-a urcat în mașină și s-a dus glonț la birou, unde s-a așezat, a luat pana de gîscă de pe birou și o foaie albă de hîrtie, apoi, din nou, a #nuștiucîtaoară pe ziua de azi, a început să gîndească. 
 
De data asta să gîndească la o formulare cît mai elegantă. 
 
Cred că demisia lui începe cu „Domnului Prim-Ministru Dacian Cioloș” și pe urmă se continuă cu „întrucît sînt de căcat, îmi înaintez demisia”. 
 
Dar, hei, asta e doar în capul meu.
 
El o s-o facă mult, mult mai frumos. 
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră