România normală

26 Iul 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
România normală
 Un băiat de 27 de ani violează cu bestialitate o fată de 8 ani şi apoi o ucide. Ascunde cadavrul într-o cămară din bloc, după care se duce să bea o bere. Asta e România normală.
Un pedofil pîndeşte timp de trei ore un grup de copii care se jucau în faţa blocului. Cînd copiii se hotărăsc să intre în casă, pedofilul intră ca lupul în turma de oi şi se deschide la şliţ în faţa unei fete de 7 – 8 ani. E România normală.

Un deputat de Roman fură ca-n codru, face două luni de arest preventiv, după care e lăsat în control judiciar. Deputatul care lătra toată ziua la alţi politicieni să facă bine să-şi dea demisia, dacă tot le-a ieşit dezonoarea la suprafaţă, nu mai latră un cuvînt despre cum se gîndeşte el să-şi dea demisia, ca un gest de onoare. Noi îl plătim în continuare din banii noştri, ba chiar suportăm cu stoicism şi lipsa zecilor de milioane de euro, subtilizaţi în mod abil de onorabilul deputat de Roman. Ba chiar i-am decontat şi zilele de arest. Acum, onorabilul deputat se gîndeşte să scrie o carte despre cum a stat el în cătuşe. Asta e România normală.

O educatoare de grădiniţă particulară (ca şi cum asta ar avea vreo însemnătate) bate şi jigneşte copiii care stau terorizaţi, pitiţi sub cearşafuri. Între timp, dobitoaca de educatoare administrează vin copiilor, ca să adoarmă mai repede, mama lor de derbedei, că s-a săturat de ei. Asta e România normală.

Un derbedeu îşi lasă cîinele fără lesă să se plimbe nestingherit pe plajă. Cîinele atacă o fată aflată pe malul mării, sub privirile încremenite ale celorlalţi. Pînă la urmă, cîinele se înduioşează şi o lasă pe fată-n pace, fără să fi apucat să-i facă nimic. Asta e România normală.

Un turist danez, aflat în vizită prin Grădina Carpaţilor e atacat de o haită de cîini, care-l face praştie. Turistul ajunge pe patul de spital, unde cu greu, se aduce un translator ca să se înţeleagă cineva cu el. Oricum, danezul e făcut praf, în vacanţă în Grădina Carpaţilor. Asta e România normală.

Doi adolescenţi, băiat şi fată, undeva, pe o bancă de pe un bulevard al unui mare oraş. El o învaţă pe ea să tragă pe nas o substanţă incertă, un praf de culoare albă. Trecătorii se uită la ei şi merg mai departe, fără ca nimeni să zică nimic. Asta e România normală.

Un copil e spulberat pe trecerea de pietoni, alături de bunica lui, de către un băiat de bani gata, al unui influent poliţist dintr-un oraş mai mic. Copilul şi bunica lui sînt înmormîntaţi cu mare jale, în timp ce plodu ăla de bani gata stă cu căştile-n urechi, bucurîndu-se de ultimul album al lui Nicki Minaj. Asta e România normală.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră