Să fii atît de patetic, încît nici influenţă să n-ai! Asta înseamnă să fii Paul de Romȃnia!

10 Dec 2015 | scris de Luiza Moldovan
Să fii atît de patetic, încît nici influenţă să n-ai! Asta înseamnă să fii Paul de Romȃnia!

 

A fost odată un ciudat autointitulat prinţ şi care şi-a adăugat la nume şi conjuncţia “de” ca să fie mai mişto la agăţat gagici pe internet. El se numea Paul De Romȃnia şi cred că aşa-i era numele şi în buletin. Şi el, odată, mai demult, a revendicat nişte terenuri pe care i se pusese lui pata şi acuma, că l-au ginit ăştia şi l-au chemat la DNA la Braşov, brusc, i-a venit ciclul pe stradă şi a ajuns la spital, cu branulă cu calciu şi oligoelemente în venă.

Şi nevastă-sa, care nu vorbeşte romȃneşte dar iubeşte mult Romȃnia, iese pe unde poate şi ţipă ca apucata că e o “ingiustiţia care li se facă şi e decis să meargă pînă unde se poate ca să-şi găseşte giustiţia la loc”. O monarhă!

Acuma, ca orice monarh care se respectă, Paul de Romȃnia ăsta nu i s-ar fi pus şi lui pata pe ceva mai naşpa, pe groapa Glina, de pildă, sau pe o ridicătură de pămînt constituită din cîrpe şi peturi aruncate din tren, ci pe ceva drăguţ, care, se gîndea el, i-ar sta bine la particula de nobleţe “de”.

Ȋn timp ce Paul stă la spital cu branulă-n venă, Lia vine cu ciorbiţa caldă în borcan d-ăla mare, să papă băiatu, să se face sănătos, ca să poată să lupte pentru giustiţia.

Ar trebui ca toate deneaurile din ţară să aibă un punct de prim-ajutor, ca să ajute inculpaţii să-i recuperează sănătatea pierdută brusc. O ambulanţă pe care să scrie DNA e un imperativ. Medici specializaţi pe îmbolnăviri bruşte pe motive de denea. Şi neapărat nişte psihologi, să-i ajute pe oameni să-şi regăseşte eul. “Vrei să vorbim despre cumpărarea de influenţă? Simţi nevoia să plîngi? Vrei să te întinzi pe patul meu de psiholog? Plîngi, plîngi, descarcă-te, plînsul e terapeutic”.

Ce e şi mai drăguţ în toată chestia asta e că dacă unii fac trafic cu propria lor influenţă, săracu Paul nici influenţă n-avea. Astfel c-a trebuit să şi-o cumpere.  Deci cum să-ţi cumperi, mă, influenţă? Cît poţi să fii de patetic dacă nici influenţă n-ai, ca să faci trafic cu ea?

Dac-aş fi Lia (ptiu, ptiu, ptiu!) l-aş lăsa în secunda doi pe amărîtu ăsta care nici măcar influenţă n-are, să trafichează şi el ceva!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră