Panică la Târgşor

30 Apr 2015
Panică la Târgşor
Lovitură grea pentru deţinutele Penitenciarului Târgşor, care au aflat de la televizor că Udrea vine să împartă locşorul cu acestea pentru o periodă. “În primul rând, eu mă declar îngrozită”, a spus una dintre ele, adăugând: “păi la cât a furat asta, mi-e teamă să-mi mai las adidaşii la pat, când mă duc cu prosopul pe spinare să-mi fac duşul lunar; dacă mi-i ia şi să-ncalţă cu iei, Doamne fereşte?! Io ce fac? Cu ce mă mai încalţ?” După ce am încercat s-o liniştim spunându-i că Udrea nu se încurcă cu nimicurile ei, deţinuta ne-a adresat cuvinte jignitoare şi ne-a zis că lucrurile ei nu sunt un nimic şi că să facem bine s-o luăm din loc dacă nu vrem să ne audă urechile şi alte măscări.

Când a auzit că Udrea vine să stea cu ea, o altă deţinută s-a apucat de zăbrele şi a început să facă tracţiuni, cu gându-l să-şi umfle muşchii pe ea până ajunde madam acolo, ca să i se facă acesteia frică de ea şi să nu-i ia chiloţii când întoarce cu spatele. Când i-am spus că nu se uită Udrea la chiloţii ei, deţinuta ne a împroşcat cu expresii nedemne, pe care pagina… ăăăă… internetului nici măcar nu poate să le suporte şi nici nu le spunem, aşadar.

Nu înţelegem de ce se ofuschează toate când le spunem că Udrea nu are cum să se simtă atrasă de boarfele lor, dar noi insistăm şi mergem în continuare către o altă deţinută. E singura care se bucură sincer că vine Udrea. “Sunt Miss Penitenciar Târgşor de şapte ani, de când fac facultate, şi-mi doresc foaaarte mult să mă detroneze şi pe mine cineva, deoarece nu mai suport povara frumuseţii…”, ne-a povestit aceasta, “îmi doresc să fiu şi io în rând cu toţi oamenii, e timpul pentru o altă miss Penitenciar Târgşor, e timpul să dau mai departe trofeul, e timpul pentru o schimbare”, a spus aceasta, arătându-ne o frumoasă coroniţă din aluminiu, confecţionată chiar de soţul lei, de la Rahova.

Întrebată de ce-i este teamă cel mai mult, o altă deţinută ne-a răspuns clar şi răspicat că ei îi e teamă cel mai mult că vine Udrea să modernizeze toaletele, să tragă apă caldă, să plătească ea facturile penitenciarului, să îmbunătăţească meniul zilnic. “Îmi e frică de schimbare”, ne-a mărturisit aceasta cu glas scăzut.

“Dacă ne pune să citim?”, a prins o alta curaj, “noi ce ne facem?”, “da, da, dacă aduce trupe de teatru? Dacă, Doamne fereşte, aduce Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Române?”, “Pe noi, ne întreabă şi pe noi cineva ce părere avem când ia asemenea decizii periculoase sau face aşa de capu’ lor? Ruşine să le fie”, a izbucnit o alta.

În ce ne priveşte, nu ne rămâne decât să sperăm că sejurul lui Udrea la Târgşor nu are a a afecta nici o deţinută şi chiar le recomandăm acestora să se joace cu Udrea, să-şi împartă jucăriile, că aşa e frumos. Aşa ne place nouă oamenilor buni.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră