Omul politic de tip nou

00 0000
Omul politic de tip nou
 

 

Politicianul roman nu mai poate trai fara marketing. Tupeul si marketingul sunt cele doua instrumente cu care incearca sa-si construiasca o cariera politica 

Dupa ce interesul national si-a dat obstescul sfarsit, se pare ca nici bunul-simt nu se simte prea bine. Ba, mai mult, acesta a intrat intr-o coma profunda. Si daca el are totusi sanse mari de supravietuire in popor, in politica e deja cu un picior in groapa. Muribund, asa cum e, politicienii l-au si inlocuit in graba - nici nu s-a racit bine - cu aliatul lor traditional, pe numele sau adevarat tupeul. Cica-n politica e musai sa ai. Si uite asa tot felul de nefericiti, fara scrupule, fara rusine, fara mama, dar si fara cojones cred ca tupeul tine loc de orice.  

Cu tupeul inainte au reusit in ultimii ani sa reteze pana si ciotul de credibilitate care le mai ramasese. Cica trebuie sa fii dinamic, agresiv, intr-o permanenta ofensiva, altfel n-ai nici o sansa-n politica, fara tupeu esti mort. El tine loc si de cultura politica, si de morala, si de educatie, si de! Si-n plus de asta politicianul roman nu mai poate trai fara marketing. Tupeul si marketingul sunt cele doua instrumente cu care incearca sa-si construiasca o cariera politica. Iau lectii de dictie, lectii de strans mana-n mana si mana-n usa, invata ca pe alfabet cum sa-si bage sub fund haina la emisiunile televizate, cum sa priveasca-n camera. Si daca n-au arici in buzunar, caz rar printre politicieni, isi angajeaza si analist.  

Si uite asa e gata senatorul, deputatul, omul politic de tip nou. Fara carisma, fara obiectul muncii, fara stiinta de carte, fara habar, dar cu mult tupeu, cu marketing si bani. Gol pe dinauntru, plin de gel pe dinafara, el faureste sub ochii nostri democratia, capitalismul il are la degetul mic si indruma poporul stingher si ratacit prin coclaurile prosperitatii mult promise.  

Un popor zbatandu-se neputincios printre roti de cascaval imaginare, inecandu-se in valurile de miere si lapte, revarsate din gurita omului politic de tip nou, care face din cacat bici, pocnind din el in zare!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră