oana zăvoranu întreabă, românii răspunde. un excelent concurs de cunoştinţe generale animă spiritele în Afumaţi

21 Oct 2015
oana zăvoranu întreabă, românii răspunde.  un excelent concurs de cunoştinţe generale animă spiritele în Afumaţi
 stimaţi telespectatori, ne aflăm aici, în faţa casei din Afumaţi a celei care a fost mama oanei zăvoranu. sînt mulţi oameni aici, aproximativ 200, şi tot continuă să vină, pe măsură ce ratele cu doritori ajung la destinaţie, pentru că oana a făcut un anunţ de nerefuzat pentru mulţi dintre noi, printre care, umilă, mă număr şi eu. oana vrea să dea de pomană multe dintre lucrurile pe care „această femeie”, cum o numeşte pe maică-sa, le-a folosit (sau nu) în trecătoarea-i viaţă pe acest pămînt, că nimic nu sîntem, sîntem doar nisip în vînt sau cum era melodia aia. dar nu oricum, ci în urma unui concurs de cunoştinţe generale!

printre obiectele pe care oana are de gînd să le dea se numără haine şi accesorii de lux, costume, fuste, sacouri, pantofi, tacîmuri din argint „cu care mîncam atunci cînd veneam la ea” şi multe, multe altele la care te gîndeşti şi la care nu te gîndeşti. cei aproape cinci sute, dar ce zic eu, o mie de doritori să primească şi ei ceva de la răposata doamnă zăvoranu nu vor intra aşa, pur şi simplu, în posesia lucrurilor. ei trebuie să îndeplinească anumite criterii, iar primul ar fi să fie români; pentru asta fie prezintă un act de identitate fie, pur şi simplu, stau în faţa oanei, pentru ca oana să constate, vizual, că îndeplinesc criteriul. e nevoie ca aceştia să fie români, la ţigani nu se dă nimic, nici la alte popoare migratoare. este dorinţa fermă a Oanei, care, după ce ne va valida pe fiecare în parte „tu eşti român, tu nu eşti român, tu eşti român, tu eşti pe veci aici stăpîn”, va trece la etapa a doua, a interviurilor. aici, doritorii de lucruşoare va trebui să facă dovada cunoştinţelor vaste pe care le au pe tema relaţiei oanei cu mama ei. „nu sînt întrebări grele, sînt întrebări uşoare”, ne-a asigurat oana încă de la bun-început.

bineînţeles, ce ar putea să întrebe dacă nu chestii uşoare, de vară, cum ar fi „o iubesc eu pe mama?” sau „mă iubeşte mama pe mine?”, „ce făceam io cînd mama era în spital, agonizînd pe patul de moarte?” (cu variantele de răspuns, a) - abdomene, b) tricepşi sau c) abdomene, tricepşi şi glutei). alte întrebări vor viza spaţiul public/ privat al doamnei zăvoranu, aflată acum la loc luminat, la loc cu verdeaţă, de unde a pierit toată durerea şi întristarea - în esenţă: ce culoare avea sacoul răposatei la emisiunea de din data de 5 august 2013 şi care este a treia înjurătură a lui Vadim, din periplul injurios dat publicităţii la emisiunea de 12 iunie 2014, înjurătură care a fost de natură s-o scoată din minţi pe decedată. cine răspunde la asemenea întrebări poate să plece acasă cu o haină din blană de diverse animale sau alte chestii de gen, foarte folositoare pentru trup. în ce priveşte mintea, oana nu are ce să ofere dar promite că va reveni, cît de curînd, cu o colecţie vastă de trofee spirituale de la ea, pentru public.

în ce mă priveşte pe mine, vă rog să mă scuzaţi, mi-a venit rîndul la constatare - mă duc să mă vadă Oana că-s româncă.

LATE EDIT: sînt româncă, sînt româncă! oana a zis că mă calific!!! am ajuns în finală!!!!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră