Mutu, actor în filmele sonore

10 Aug 2015
Mutu, actor în filmele sonore
Multe sunt bucuriile românilor în sezonul estival însă după ieftinirea lubenițelor și băutul de bere gratis pe la diverse evenimente sponsorizate, la loc de frunte rămâne intrarea copiilor la liceu sau facultate. În această vară părinții lui Adrian Mutu au cunoscut fericirea fără de margini când au aflat că odrasla lor cea năzdrăvană are șansa să se angajeze pe post de actor la Bollywood iar, în timpul liber, să practice și un sport care, în cazul altora, cică ar face bine la sănătate. Nefiind primit la alt cerc sportiv, Adiță s-a înscris la FC Pune City, secție de fotbal patronată, printre alții, de îndrăgita vedetă bollywood-iană Salman Khan. Legătura specială pe care o are cu România acest Salam Florin de India, prin îndrăgita vedetă Pro, Iulia Vântur, poate fi un atu nemaipomenit în ascensiunea cinematografică a fotbalistului de pe malul Argeșului. În discuțiile despre un viitor în domeniul actoricesc, Mutu este convins că-l va ajuta enorm experiența avută la filmarea clipului semnat de Snoop Doog. Specialiștii în casting nu neagă acest aspect însă afirmă că pentru un rol mare în filme precum celebrul ’’Vagabondul’’ sau ’’Articolul 420’’, pe Adrian îl va ajuta mult experiența căpătată la filmările miilor de știri de scandal în care a jucat cu un real talent și cu o naturalețe de neegalat. Nu trebuie decât să-și mute între ochi alunița lipită momentan de nara dreaptă și milioanele de fani vor începe să-l strige ’’Vandana’’ chiar înainte de primul ’’Atenție! Motor!’’.

Nu sunt și n-am fost microbist, așa că nu i-am urmărit niciodată evoluția lui Ady pe gazon. Însă viitorul pe marele ecran al acestei flori crescute de doi grădinari piteșteni mă preocupă sincer. De când am aflat minunata veste cu plecarea lui, mă chinui să însăilez tot felul de scenarii în care să fie distribuit. Oricum, la talentul, forța și charisma cu care a fost înzestrat nu-l văd jucând decat rol dublu, cel puțin. În același film, cu durata, obligatoriu, de la patru ore în sus, băiatu’ nostru poate interpreta simultan și fără nici cel mai mic efort rolurile de tată și fiu, mătușă și nepoată, tigru și papagal, narghilea și palmier sau chiar un ansamblu de sute de dansatori. Abia aștept să-l văd cântând ’’avaramu’’ pe un autobuz cu etaj din Mumbai și înfrângând cu o singură karată o armată de răufăcători.

Surpriza cea mai plăcută pentru Mutu va fi când va descoperi că, față de meseria de fotbalist, în cinematografie totul este scuzabil și are o altă interpretare. Poți să bei, să tragi pe nas, să te bați cu chelnării și să participi la orgii cât te țin curelele. În fața organelor de ordine și a fotografilor indiscreți merge de minune explicația că ’’ eram în timpul unor filmări’’.

Ei, și dacă n-o prinde nici măcar rolul de briliant pe trompa plânsă a unui prieten elefant sau de sprânceană în ’’Ochii Shivanei’’, îl înștiințăm pe această cale că noi, aici, acasă, n-am rupt ’’Lanțul amintirilor’’ și l-am distribuit deja în lung-metrajul ’’Ochii lu’ Dobrin’’ în care poate să joace până se rupe filmul și cade sub masa de montaj.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră