Un mascat seamănă #panică într-un sat din Argeş

02 Feb 2016 | scris de Luiza Moldovan
Un mascat seamănă #panică într-un sat din Argeş
Clipe de coşmar pentru sătenii din Furnicoşi, comuna Mihăeşti, judeţul Argeş! Un bărbat care umblă mascat seamănă panica printre localnici, pentru simplul fapt că obişnuieşte să cutreiere noaptea avînd o mască pe faţă. 
 
Localnicii sînt îngroziţi şi se gîndesc la ce e mai rău, dar pînă acum n-au fost semnalate acte de violenţă sau furturi din gospodării. 
 
De ce umblă omul cu mască pe faţă n-o ştim. Tot ce ştim este că poliţiştii secţiei de poliţie din comuna Mihăeşti şi colegii lor de la secţia 14 Poliţie Schitu Goleşti s-au aliat împotriva misteriosului turist de noapte care seamănă teroare printre oameni. 
 
Nu se ştie nimic despre mascat. Mascatul umblă şi atît, alimentînd imaginaţiile, iată, febrile, ale localnicilor din Furnicoşi. 
 
Poate o fi vreun evadat. Poate o fi vreun scăpat de la vreun spital de boli psihice, Doamne, fereşte! Poate o fi vreun turist cosmic de provenienţă obscură. Poate că e vreun extraterestru în spionaj pe Pămînt. Nimeni nu ştie ce este şi, mai ales, cine este mascatul. 
 
Noi ne întrebăm care e tactica de lucru acelor două echipe de poliţişti care şi-au unit forţele pentru liniştea localnicilor din Furniceşti. 
 
Cum îl identifică pe mascat? Stă mascatul să-l identifici? Nu fuge?
 
Ȋl caută şi ziua sau numai noaptea? Ce face mascatul cînd nu umblă mascat prin tot locul? 
 
Poate că are familie şi copii. Poate că nevastă-sa nici nu ştie că bărbac-su umblă noaptea prin sat cu măşti pe faţă. Poate că-l şi întreabă “cine-o fi, dragă, mascatu ăla de i-a băgat pe toţi în sperieţi? Numai ciudaţi pe lumea asta!”.
 
Şi mascatul să rîdă zgomotos în propria lui sine, gîndindu-se la noaptea ce stă să vină. 
 
Ar fi interesant să ne punem toţi mască pe faţă şi să umblăm aşa pe stradă, la job, la magazine, la teatru… 
 
Poate că nu ne-ar mai fi frică de un mascat care umblă de nebun pe străzi dacă toţi ne-am masca şi am merge aşa. 
 
Chiar. Eu, dac-aş fi din Furniceşti, le-aş propune tuturor localnicilor să-şi pună măşti  pe faţă şi să umble aşa pe stradă. Noaptea şi ziua, ziua şi noaptea. 
 
Să vedem pe unde mai scoate cămaşa mascatu ăsta despre care nu ştie nimeni nimic. 
 
Vă daţi seama? Dacă s-ar găsi cineva să-şi dea masca jos de pe faţă iar ar semăna panica prin sat, pe-acolo, alimentînd imaginaţii febrile. 
 
 
 
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră