M-am săturat de temele mari

07 Dec 2016 | scris de Cătălin Roșioru
M-am săturat de temele mari

Greu să mai găseşti subiect de discuţie zilele astea, toată lumea e bine îmbibată de campania electorală. Cu atacuri furibunde pe Facebook, report-uri, block-uri şi chiar unfriend-uri, de zici că unora le candidează mamele.

Aşa că, vrând-nevrând, mai mult nevrând, o să-mi spun şi eu umila părerea despre tărăşenia asta. Pentru că asta-i tot ce este, doar o tărăşenie.

Vă mărturisesc că am căscat niţel gura la catindați, iar concluzia e simplă:

M-am săturat de temele mari!

Pe unde-i prinzi, toţi discuta de macroeconomice, de strategii pe termen mediu şi lung, absorbţii, programe sectoriale, despre tot felul de chestii de care, de fapt, nu au habar, dar care le dau așa, o aură de intelectuali, o spoială de gânditori.

Eu unul, sincer, aş fi vrut să aud mai degrabă despre lucruri concrete şi mai pământene, aş fi vrut să aud soluţii care să ne facă să nu mai îmbătrânim în trafic, că nu ne plăteşte nimeni orele alea, oarece vorbe despre anveloparea blocurilor sau modernizarea reţelei de încălzire, ca să nu mai plătim aiurea servicii pe care nu le primim, despre cum o să facem ca statul să nu ne mai lege şireturile şi funcţionarul public să ne trateze ca pe egali, nu ca pe sclavi, despre integritate şi onestitate, ca să nu ne mai trezim că ne reprezintă prin cele camere cetăţeni cu dosare penale, ba chiar cu condamnări.

Dar n-am auzit vorbindu-se despre "mărunţişurile" astea.

S-au murdărit toţi de neologisme pe la gură iar eu constat că am rămas şi rămân acelaşi visător idealist.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră