Romania are autorizatie de functionare de la ISU?

12 Noi 2015
Romania are autorizatie de functionare de la ISU?
A fost nevoie sa moara zeci de oameni si mai bine de o suta de persoane sa se chinuie prin spitale pentru ca romanii sa-si dea seama ca invatatura din copilarie, cum ca nu trebuie sa te joci niciodata cu focul, chiar trebuie respectata. Suntem construiti sa invatam doar din greseli. Oricine cere sa se aplice legea, sa se respecte regulile, este considerat mai catolic decat Papa, obsedat textual, inuman si ajunge sa fie acuzat de abuz in serviciu.

Drama din clubul bucurestean Colectiv a sunat ca o alarma peste toata tara. Acum inspectorii de la ISU colinda Romania in stanga, in dreapta si inchid tot ce le iese in cale. Asa s-a ajuns sa se afle ca sunt mii de scoli care nu au autorizatie de functionare din partea pompierilor, lucru deloc intamplator din moment ce la noi inca se mai predau cursuri in cladiri fara cele mai elementare conditii de igiena. N-avem apa curenta, normal ca nu avem nici cum stinge un incendiu.

Arena Nationala, aia pentru constructia careia s-a platit o suma cu care altii ar fi construit 3 stadioane, nu este pe placul pompierilor. Lista poate continua. Sunt zeci de sali de sport construite pe milioane multe care au aceeasi situatie. Autoritatile locale i-au desconsiderat pe pompieri, iar functionarii de la ISU, obligati si ei politic, au mers pe burta.

Traim in tara in care fiecare e smecher si face numai ceea ce il taie capul. Se construieste haotic, fara nici o rationalitate, doar de dragul dezvoltarii durabile. Avem partii de schi unde ninge mai putin ca in Delta Dunarii sau la Constanta, piscine olimpice in comune in care satenii nu au apa curenta sau drumuri la peste 2.000 de metri altitudine pe care nu se poate circula din cauza lucrarilor prost facute, dar decontate la pret de autostrada.

Nimic nu functioneaza in Romania asa cum ne dorim. Zeci de mii de tineri frumosi si liberi au iesit saptamana trecuta in strada ca sa strige impotriva Interesului National. Aceiasi tineri frumosi si liberi s-au opus atunci cand multimea a fost indemnata sa mearga la Cotroceni. Mutu nu are nici o treaba, asa-i! E presedinte de numai un an. Asa suntem noi, romanii, ii strangem de boase pe cei care ne conduc numai dupa ce nu se mai afla in functie. Pe Iliescu il intrebam tocmai acum de mineriade, iar Basescu are probleme cu legea numai dupa ce a plecat de la Cotroceni. Acum il lasam pe Iohannis sa ne calce in picioare.

De ce sa se revolte zecile de mii de oameni care i-au cerut demisia lui Oprea pentru moartea politistului Bogdan Gingina pentru ca presedintele statului pe care l-au luat in brate n-a tinut cont de parerea lor si a facut alianta chiar cu cel impotriva caruia au iesit in strada? Cu alte cuvinte, Iohannis a profitat de moartea tinerilor din clubul Colectiv pentru a schimba Guvernul. Totul se obtine cu sacrificii, dar sa moara atata popor e cam mult doar pentru o schimbare la nivel politic. Practic, nu s-a schimbat sistemul, lucru cerut de multimea iesita in strada, ci doar numele hotilor.

Sa fie clar! Traim in tara in care functioneaza doar manipularea. In rest, absolut nimic. Asa ca nu are rost sa ne mai aratam indignati ca turismul, agricultura, sistemul sanitar, invatamantul sau orice altceva din tara asta nu se misca asa cum trebuie cand noi nu stim nici macar daca Romania are autorizatie de functionare de la ISU.  

Alte stiri din Editorial

Ultima oră