HALUCINANT! Un copil a fost prins citind!

08 Feb 2016 | scris de Luiza Moldovan
HALUCINANT! Un copil a fost prins citind!
Scene de coșmar în această dimineață, cînd un elev a fost prins citind! Ce a urmat a fost incredibil
 
Copilul a fost imediat ridicat și dus la poliție, unde a fost amprentat și interogat ore întregi. 
 
După cinci ore de discuții aprinse, copilul a mărturisit, în sfîrșit, că-i place foarte mult să citească și că acum se află la faza Alexandre Dumas, avînd în vedere că e în clasa a cincea. 
 
„Copilul e extrem de suspect! Eu, de cînd sînt eu în poliție, de 15 ani, n-am mai întîlnit un asemenea caz, de o asemenea gravitate! Este pur și simplu strigător la cer! Cum adică să citească un copil de clasa a cincea? 
 
Un copil de clasa a cincea normal și la locu lui ajunge în comă alcoolică la spital! Un copil în clasa a cincea normal și la locul lui face tranzacții cu reviste porno pe țigări sau, mai bine, se droghează prin colțuri! 
 
În nici un caz nu se-apucă să citească! Dacă toți s-ar apuca de citit acum, unde am ajunge? Așa ceva e intolerabil!”, a spus polițistul cu mîna așezată, inconștient, pe arma din dotare. 
 
Mai mulți părinți s-au declarat și ei îngrijorați de atitudinea culturală a copilului. „Eu aș avea o întrebare pentru mama unui asemenea copil! 
 
Doamnă, dumneavoastră știți cu ce se ocupă copilul dumneavoastră? Sau îl lăsați așa, de izbeliște?!? Copilul nostru stă cuminte la calculator, stă pe net, se joacă jocuri interactive, își face temele de pe Wikipedia... nu stă cu cartea-n mînă în pat, în camera lui! 
 
Dacă toți părinții ar fi ca dumneavoastră s-ar alege prafu de țara asta, care și-așa... nu mai zic nimic”, a dat doamna din mîini a lehamite. 
 
În fond, asistă, doamnelor și domnilor, o dramă națională! Acest copil nu este singurul care a fost prins citind. 
 
El e doar unul dintre cei mulți și neștiuți, care nu ies în evidență prin nimic. Sau, mă rog, ies în evidență prin faptul că citesc. 
 
Fenomenul tinde să capete amploare la nivel național! Tot mai mulți copii olimpici cîștigă concursuri internaționale la informatică, matematică, limbi și literaturi străine, chiar și inventică. 
 
Asemenea copii există și sînt ai noștri. Îngrijorător e și altceva! Că asemenea copii nu se gîndesc să plece din țară, ci vor să rămînă, să lucreze pentru români! Deci cum să reacționezi la așa ceva? 
 
O fată de numai opt ani ne-a spus recent, pe un ton matur și sigur, că ea vrea să se facă medic să rămînă în țară, să-i îngrijească „pe ai ei”. Chiar așa s-a și exprimat! 
 
Deci flagelul lecturii are o anvergură mai mare decît ne putem imagina. Să luptăm împotriva acestor copii! Să-i trimitem la muncă! Să-i trimitem cu vacile, să-i ținem cît mai departe de cărți.
 
Cărțile nu ie bune! Cărțile ie rele, că-ți bagă toate alea-n cap! Toți scriitorii se-apucă ei să ne influențeze nouă copiii! 
 
Păi să nu-i zici ceva de strămoși lu Dumas ăsta sau cum îi zice?!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră