Gâlceava precupețelor ne scumpește pătrunjelul

27 Sep 2016 | scris de Cătălin Roșioru
Gâlceava precupețelor ne scumpește pătrunjelul

Mă uit la gâlceava asta între ELCEN, RADET şi ROMGAZ, că nu-i altceva decât o gâlceava de zarzavagii supăraţi că vecinul de tarabă ia cu 10 bani mai mult pe legătura de pătrunjel.

Trei firme care se dau independente şi neatârnate, dar care ne atârnă de gât de atâta amar de vreme.

Trei firme de stat, că asta au fost şi asta rămân, care sunt datoare una alteia şi nu-s în stare să tragă odată linie, că să înţelegem şi noi unde e buba cu adevărat.

Trei mamuţi bugetofagi care în 26 de ani n-au reuşit să-şi optimizeze activitatea, trei cuiburi de pile, cumnatei, verişori, cumetri, trei sinecuri oricând la dispoziţia politicului, mase de manevră pentru oricine ocupă vremelnic o poziţie de forţă.

Chiar, v-aţi întrebat de ce e nevoie de subvenţie de la stat? Pentru că altfel n-am putea plăti noi preţul agentului termic?

Nu, pentru că toate firmele şi firmuliţele astea înghesuite pe lanţul de producţie şi distribuţie n-au binevoit să-şi modernizeze tehnologiile, să-şi facă curat în organigrame, să scoată căpuşele din sistem, în aşa fel încât să plătim un preţ cinstit.

Aşa că ne trezim noi, cetăţeni degrabă plătitori de întreţinere, că asistăm nedumeriţi la gâlceava precupeţelor şi vedem cu spăima cum, de la o zi la alta, ni se scumpeşte pătrunjelul.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră