Ȋngrijoraţi c-ar putea primi apă caldă şi căldură, locuitorii cartierului Drumul Taberei au ieşit ȋn stradă!

07 Ian 2016 | scris de Luiza Moldovan
Ȋngrijoraţi c-ar putea primi apă caldă şi căldură, locuitorii cartierului Drumul Taberei au ieşit ȋn stradă!

Incredibil dar adevărat! Locuitorii cartierului bucureştean Drumul Taberei acuză municipalitatea că se ocupă de livrarea apei calde şi a căldurii, ȋn loc să se ocupe de nelivrarea ei! “Tot ce vreau eu este să nu am apă caldă şi căldură toată iarna! Ce nu se-nţelege?”, a spus revoltată o doamnă, care ar fi auzit, din surse sigure, că primarul Mănescu saucumȋlcheamă cică ar fi lansat o ȋntrebare “cum să facem să rezolvăm această problemă”.

“Dacă primarul Mănescu se ocupă să ne dea apă caldă şi căldură, jur că nu-l mai votez niciodată! A făcut un lucru foarte bun că ne-a lăsat fără parc atȋta vreme. A fost minunat să ne plimbăm copiii pe stradă, ȋn miros de gaze de eşapament. La urma urmei, gȋndiţi-vă, să faci jogging pe stradă e mult mai sănătos decȋt să faci jogging ȋn parc. Deci noi nu vrem ca domnul Mănescu să ne priveze de plăcerea de a nu face baie sau de plăcerea de a sta ȋn frig”, a spus doamna. “Sau de plăcerea de a face jogging ȋn gaze de eşapament”, a mai spus un ȋmpătimit al sportului.

Ȋntr-adevăr, să ai apă caldă şi căldură e o chestiune de neȋnţeles pentru locuitorii cartierului bcuureştean Drumul taberei. “La ce bună căldura? Nu ne-a zis coana Leana să mai punem o pătură pe noi? E, poftim, mai punem o pătură pe noi, că nu murim, să ştiţi, dacă stăm şi noi puţin ȋn frig”, a spus o doamnhă, ȋngrijorată ca s-ar putea să primească apă caldă şi căldură zilele astea.
“Eu, chiar dacă primesc apă caldă şi căldură, tot n-am de gȋnd să le folosesc!”, a spus un nene autoritar, care ştie foarte clar să contracareze deciziile municipalităţii. “Nu e după ei, e după noi!”,a mai adăugat acesta. “Ascultaţi aici la mine, dacă Mănescu ăla saucumȋlcheamă are de gȋnd să vină să-mi dea mie apă caldă, cu mine are de-a face! Ce nu l-am votat pȋnă acum, da' ce nu-l votez de acum ȋncolo! El atȋta să ştie, c-a pierdut un vot dacă are, cumva, de gȋnd să ne dea apă caldă şi căldură”.

Deci, după cum vedeţi, stimaţi telespectatori, situaţia e delicată şi comportă o multitudine de aspecte. Cetăţenii cartierului bucureştean Drumul Taberei nu vor, chiar nu vor nici apă caldă, nici căldură, vor să-şi ţină copiii ȋn frig (ca să-i călească!), nu vor metrou şi, ȋn general, lşe place cu şantier, cu deranj, cu circulaţie pe un singur sens. Ai spune că nu sȋnt de pe această lume şi poate chiar ai avea dreptate. Dar cȋnd vezi atȋta ȋngrijorare că s-ar putea să li se dea apă caldă, te apucă damblaua.

Altfel stau lucrurile ȋn alte zone ale Bucureştiului. |n Titan, de exemplu, leşinaţii ăia nu ies din casă dacă nu-şi fac un duş. Este motivul pentru care o organizaţie non-guvernamentală vrea să demareze un proiect de schimb de experienţă ȋntre cetăţenii cartierului Drmul Taberei şi cei din Titan. Primii – să experimenteze un duş cu apă caldă (la ȋnceput puţin şi apoi din ce ȋn ce mai des), ceilalţi – să vadă şi ei cum e să n-ai metrou sau să mergi pe un singur sens de mers.

La urma urmei, schimbul de experienţă e mama lor.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră