Dragă Andreea Esca, românii sunt de căcat, de acord cu tine, dar...

15 Apr 2015
Dragă Andreea Esca, românii sunt de căcat, de acord cu tine, dar...
Cum nu pot scrie catre dragul Pro tv sau dragei redactii a stirilor Pro tv, ii scriu si eu asa Andreei…
Draga Andrea, am urmarit si eu ca toata Romania, ca toata Europa, ca tot Universul cunoscut si nu numai, am urmarit ziceam, cu sufletul la gura stirile Pro tv de ieri, 13 aprilie 2015, a doua zi de Paste si nu pot spune decat ca sunt cu totul si cu totul de acord cu tine: Noi Romanii suntem de cacat.

Eu unul am priceput din materialul difuzat ca in vreme ce noi romanii ne batem pe burta si ragaim a mici ca porcii scarpinandu-ne de zor in cur, “[…] strainii sunt invatati de mici ca a doua zi din fiecare sarbatoare trebuie dedicata ajutorarii semenilor.”
Perfect de acord cu tine doar ca…
Actiunea de ieri nu a fost o actiune singulara, desfasurata acolo in fata Garii de Nord pentru oamenii strazii. D.nul Jakob Hausmann a mai fost acolo cel putin o data, iarna trecuta, pe un ger de crapau pietrele si tot pentru a gati o masa calda oamenilor mai putin norocosi decat noi, dand o nepretuita mana de ajutor celor de la Asociatia Zambetul Ingerilor, initiatorii si organizatorii acestei intamplari care in curand implineste doi ani.

D.nul Jakob Hausmann nu face doar asta. D.nul Jakob Hausmann are bunul obicei de a oferi din cand in cand in fata restaurantului sau Mica Elvetie din Centrul Vechi al Bucurestiului o masa oamenilor saraci din cartier, si asta dupa ce politistii din sectorul 3 – de cacat fiind si ei ca tot romani sunt – i-au interzis initial acestuia initiativa de a hrani saracii celei mai bogate zone a Bucurestiului.
Pentru toate acestea eu unul ii multumesc.

Acum n-am sa bat campii cu d’astea neaose gen familia Maticiuc care a crescut aproape 700 de copii in orfelinatul de care se ocupa de peste 20 de ani – Fundatia Filantropica Metropolis, sau CID Romania Copii in dificultate, fundatie care ia in grija copii abandonati de parinti dar care grav bolnavi fiind au fost abandonati si de medicii romani care romani fiind sunt desigur ca tot sistemul medical romanesc de cacat.

Despre intamplarea de ieri am sa zic.
Asa fugitiv, in 6 secunde, in cadrul materialului am vazut o fata cunoscuta despre care de la voi nu am aflat nimic, nici cum o cheama nici de unde este ea.
Cum ziceam:
Deci.
Draga Andreea:
Actiunea filmata de voi ieri a debutat acum doi ani la initiativa unei doamne Irina Maria Mohora si domnului Sotul, ca pe Marius nimeni nu stie ca-l cheama si Badea.

Noapte de noapte, de doi ani incoace, fix la miezul noptii oamenii astia doi merg acolo, la locatie in fata Garii de Nord si duc mancare oamenilor strazii ce traiesc prin canalele Bucurestiului.

Nu conteaza ca ploua, ca ninge, ca e cald, ca e ger, la 12 noaptea ei sunt acolo pentru ca actiunea lor se cheama “Sandwich-ul de la miezul noptii” intr-un proiect al Asociatiei Zambetul Ingerilor, misiunea lor fiind aceea de a administra, organiza, coordona, colecta si de a distribui hrana, primita din sponsorizari de la magazine alimentare. Aceasta hrana este ambalata si distribuita zilnic in puncte aglomerate urbane strategice, catre cersetori, oameni fara adapost si alti oameni cu situatii precare de asigurarea a existentei. Actiunea are rolul de a informa societatea civila si a o responsabiliza sa nu mai doneze bani cersetorilor. Pentru asigurarea derularii acestei actiunii socio-umanitare,
Asociatia Zambetul Ingerilor este sustinuta atat de Autoritati Nationale precum ”Primaria Capitalei- departamente speciaizate, Politie- departamente specializate ( Serviciul de Ordine Publica, Directia Sociala, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Politia Locala), etc.” precum si de sponsori privati.
ASOCIATIA ZAMBETUL INGERILOR,’’A.Z.I’ previne incurajarea CERSETORIEI, pentru a combate Traficul cu Persoane, pentru o comunitate Pozitiva, pentru un oras Civilizat, pentru o lume Zambitoare; implica-TE prin informare!

Asadar draga Andreea
Noi Romanii suntem de cacat, inteleg asta si sunt de acord cu tine.
Poate ca este ordin de la CIA, de la Guantanamo – ca tot e la moda ex-prezidentiala fenomenul – de la Oculta Mondiala cu sediul in Baicoi, sau de la ofiterii veniti in secret de pe partea ascunsa a Lunii. Poate, zic si eu, ca poate asa trebuie sa fim si anume de cacat si doar n-o sa-i dezamagim noi pe bietii oameni dar te rog eu frumos ca in calitatea ta, pe care cred io ca o ai tu, aceea de editor de stiri, sa nu faci sa parem a fi mai de cacat decat suntem lasati de catre bunul *Dumnezeu.
*Dumnezeu – te asigur ca nu m-am referit la Dumnezeu, cel care este acum in arest la Directia Generala de Cercetari Penale.

articol preluat de pe blogul lui Florin Chilian - florinchilian.ro

Alte stiri din Editorial

Ultima oră