Din bucata lui de pîine a hrănit un cîine

05 Oct 2015
Din bucata lui de pîine a hrănit un cîine
Gest cutremurător făcut de un căţeluş chiar de ziua lui, în Duminica Animalelor! Remus Cernea se afla în faţa unui magazin cu de toate (pentru a cumpăra doar pîine şi apă!!!). El nu doar că se afla dar şi stătea în faţa magazinului, cerşind o ocazie pentru a mai spune şi el ceva pe feizbuc, cînd un căţeluş s-a îndurat de el şi s-a gudurat pe lîngă el pînă cînd deputatul a înţeles mesajul şi l-a luat acasă la el. Aici, acesta a postat rapid un mesaj pe binecunoscuta reţea de socializare, din care reieşea în mod cert că, din cauza unei inimi bune şi a unui suflet milos, nu s-a putut îndura chiar ieri, de ziua lor, a animalelor, şi a luat un biet căţeluş de pe stradă, salvîndu-l, astfel, de la frig şi foame sigure.

“Awwwwww”, mi-am zis de una singură, „dar desacralizatu ăsta, deşi aduce a om, totuşi, demonstrează că e un animal cumsecade dacă s-a îndurat el, în Duminica Animalelor, să ia acasă un patruped”! Şi încă în ce condiţii! În condiţiile în care omul nu consumă decît pîine şi apă! Deci carevasăzică, Remus are o pîine şi, din această bucată, el rupe şi-i dă şi cîinelui!

Gest incredibil făcut de un deputat al României, care, iată, doamnelor şi domnilor, îşi rupe de la gură ca să hrănească un căţeluş! Încă mă adun de pe jos, încă nu-mi găsesc forţe să mă reculeg şi să merg mai departe, pe drumul meu în viaţă. Ăsta da gest! Ăsta da căţel! Ăsta da om! Deşi, pentru c-am învăţat să fiu precaută, tind să cred că, de fapt, cîinele e un tip pervers, care simte un deputat fără subiecte de pus pe feizbuc şi atunci atacă, la fix, decisiv, pentru un succes nebun. Că altfel, totuşi, nu-mi explic.

Acum, milosul parlamentar mai are de sărit un hop. După ce l-a trecut pe cîine prin shootinguri şi l-a pus pe feizbuc, acum îi caută stăpîn. Aha! Deci nu-l ţine! A făcut rost de un subiect, şi-a dezvăluit bunătatea pe feizbuc, acuma-şi dă pumni în gură cînd vede că i se cacă pe covor şi i se pişă pe prize. Ca să nu mai spună nimic de schimbarea mirosului din casă. Şi de împuţinarea pîinii. Şi de faptul că, pînă găseşte alt fraier, acuma trebuie să-l plimbe de două ori pe zi, să-i mai dea din pîinea lui şi să-i şteargă dejecţiile cu mînuţele lui alea două, cu care-şi votează noi şi noi indemnizaţii la Parlament.
Păi asta nu e treabă!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră