FII ECOLOGIST! Protejează mediul de afaceri!

19 Feb 2016 | scris de Luiza Moldovan
FII ECOLOGIST! Protejează mediul de afaceri!
Ce au în comun mediul înconjurător, Ministerul Mediului şi mediul de afaceri? Păi simplu. 
 
Dăm “mediu” factor comun pe lîngă, paranteză deschisă înconjurător, Ministerul plus afaceri, închidem paranteza, egal zero absolut. 
 
Asta e concluzia la care s-a ajuns la întîlnirea dintre reprezentanţii mediului de afaceri şi Ministerul Mediului precum şi reprezentanţi ai unor asociaţii ecologiste, pe tema reciclării şi, implicit, a protecţiei mediului înconjurător. 
 
Pe lîngă factorul comun, mai avem un factor ieşit din comun, care se numeşte Delia Nica. 
 
O să zici “cine plm mai e şi asta?” şi foarte bine o să zici. E p.zdă, îţi zic io! 
 
E… stai aşa, să iau direct, că nu-i ţin minte toată funcţia… Director Executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din Romȃnia. Mă, ai înţeles? Repetează! 
Deci: Director Executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din Romȃnia. 
 
Adică, mai pe romȃneşte, d-ăia care produc deşeuri cu ghiotura (plastic, polistiren – care ăsta nu moare niciodată - te reîncarnezi tu de opt ori şi găseşti polistirenul din viaţa asta la gunoi, acolo unde l-au aruncat iubitorii ăştia de mediu). 
 
Ei. Şi Delia Nica asta, în mod cu totul şi cu totul imprevizibil, împreună cu alţii ca ea, s-au plîns pe tot parcursul întîlnirii, că nu pot să plătească sumele datorate Fondului de Mediu, chiar dacă poluează, prin activitatea lor, mediul înconjurător. Nici nu te-ai fi aşteptat la aşa ceva, este?
 
Lamentările mediului de afaceri stîrnesc mila, cum e şi firesc, mai ales că tot el a avut ideea binevenită, de altfel, ca tot cetăţeanul, clientul, adică, să plătească aceste sume. 
 
Nu că ţi se pare şi normal? Este! Este şi normal! Unii să încaseze, alţii să decarteze. Mie aşa mi se pare că se face treaba treabă. 
 
Ei. Şi pentru că mediul de afaceri se cere protejat, e clar că mediul înconjurător o să lase de  la el şi-o să zică “stai, măi, mă sacrific eu, lasă, să-i fie bine mediului de afaceri, lasă-mă pe mine, mai dă-mă-n spanac şi pe mine!”. 
 
A zis mediul înconjurător. Dar unii activişti ai mediului au spus şi ei, aşa, cu sfială, ceea ce au avut de spus în spirijinul temei ecologiste şi au punctat că mediul de afaceri ar trebui să lucreze astfel încît să protejeze mediul înconjurător. 
 
Asta a spus-o un ecologist în timp ce o filma pe Nica aia care se isteriza, pe măsură ce vorbea, că ea nu vrea ca această discuţie să fie înregistrată. Da’ de ce nu, madam? Ce, să ţii numai pentru tine? Lasă să afle şi Ion. 
 
Am păstrat ce-a fost mai bun pentru la sfîrşit. 
 
Madam Nica s-a enervat atît de tare c-a fost filmată, încît, ca o doamnă ce e, a venit şi i-a tras una cu geanta-n cap activistului care a îndrăznit să reţină pentru posteritate mărturia lăcomiei şi a nesimţirii ei. 
 
Şi a celorlalţi ca ea, prin a căror activitate de proporţii mega-epice e distrus mediul înconjurător fără scrupule. Doar banii să le iasă. 
 
Pe urmă, Nica i-a zis pe un ton poruncitor să-i dea geanta înapoi. Nebuna aruncase cu geanta aia ca lumea, nu te gîndi! 
 
Ȋmi pare rău că n-am fost eu acolo. Eu nu sînt o doamnă. Eu îi luam geanta şi i-o aruncam pe geamul din spatele meu. Sigur!
 
LATE EDIT: Nica şi-a dat demisia în urma acestui incident.
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră