Corul robilor, după RADET

01 Noi 2016 | scris de Cătălin Roșioru
Corul robilor, după RADET

După bunul obicei al guvernărilor anterioare, şi acum ni se pregăteşte ceva.

De parcă nu ne-ajungea că stăm ca melcii la câte ducem în spate, politicienii s-au gândit că ne-am simţi mai bine dacă am fi şi sclavi la stat, că, vorba aia, unde-a mers suta, merge şi mia. E în chinurile facerii legea care să ne ţină priponiti la sistemul de încălzire centralizat, cotizanţi pe viaţă la RADET şi rudele sale, multe şi hulpave. Cică să nu mai ai voie să te debranşezi de la sistem, să stai să te rogi o viaţă la sfântul calorifer, în speranţa că te va izbăvi agentu' termic 007.

Adio centrale de apartament, adio centrale de bloc, adio plăteşti cât consumi, bun venit preţului bunului plac şi obolul pe model "c-aşa vrea muşchii mei". Că dacă tot nu s-a înţeles sfânta treime a pagubei, RADET-ELCEN-Distrigaz, tot noi achităm notă de plată. De altfel cred că v-am prevenit că aşa se va întâmpla.

Cât de constituţională e afacerea asta, cât de mult încalcă dreptul la proprietate, cât de mult strâmbă principiul concurenţei loiale, văd că nu se grăbeşte nimeni să se întrebe. Văd în schimb cum bălește statul român şi cum îi lucesc ochii lacomi, gândindu-se la câţi bani îi vor intra în vistierie.

Că politicienii ar trebui să legifereze în interesul cetăţeanului nu contează şi nu a contat, de fapt, niciodată. Teşchereaua să fie plină, să fie de unde se poate fura.

Noroc că se elimina vizele de Canada. Ultimul e rugat să închidă robinetul la calorifer.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră