Cocoșelul moșului care se credea Cocoș

16 Aug 2015
Cocoșelul moșului care se credea Cocoș
 ’’E mai bine să ai puțin pentru că atunci când pierzi totul paguba nu este mare’’, spune o cugetare din străbuni. Lăcomia și dorința de parvenire a unora este însă atât de mare încât rar vedem sau auzim de oameni echilbrați care să țină cont de experiențele înaintașilor. Visul înnavuțirii rapide și pe orice căi a creat niște specimene de-a dreptul sinistre ale căror povești de viață sunt făcute parcă special doar pentru a bucura cititorii de can-can-uri.

În mai toate cazurile românilor de așa-zis succes, cât sunt pe val, sunt promovați ca niște bravi purtători de mașini, bijuterii, poșete și pantofi de lux după care, o dată loviți de belea, ne sunt expuși mai umani și mai umili decât toți muritorii de rând pe care, ieri, se pișau cu boltă din turnurile lor de fildeș.

Într-un scenariu asemănător a fost distribuit și fostul bișnițar Dorin care, după ce n-a mai fost cocoș pe gardul Cotrocenilor, și-a amintit că ciugulitul de pietricele printre găinile simple nu e la fel de plăcut ca shopping-ul de cristale Swarovski cu sacul. Divorțând de găina porumbacă, pe care din ’’cur golaș de Buzău’’ o corcise în ’’cloșcă cu părul de aur’’, cocoșul moșului a încercat să-și repare cotețul cu un pui zburat din Chișinău, pre numele lui, Diana Roibu.

Neșansa de a se întâlni la piața de dosare cu un DNA pus pe experimentat rețete tradiționale, i-a îndrumat pașii spre oala sub presiune din Rahova. O dată focul aprins, Dorin a simțit cum îi intră morcovul în fibră, iar Diana, realizând că, băgat la casoletă, cocoșul nu valorează nici cât un pui de Gostat, și-a amintit că e stewardesă și a luat avionul spre o altă pasăre măiastră, în Africa de Sud.

La prima vedere am fi tentați să credem că este vorba de un caz banal în care o femeie fuge de lângă soțul aflat la necaz. Din păcate, sau mai degrabă din fericire, situația este cu totul alta. Diana îl iubea sincer și dezinteresat pe Cocoș și n-ar fi părăsit ouăle clocite la Beciul Domnesc pentru nimic în lume. Ba, poate, pân’ la urmă i-ar fi făcut și pui vii, însă ascultând mesajul premierul moldovean, Valeriu Streleț, a conștientizat că trebuie să pună interesul național înaintea frumoaselor sale sentimente de dragoste.

’’Au fost făcute calcule ale cheltuielilor pentru unire. Nu cred că există multe persoane entuziaste care să fie de acord cu scăderea nivelului de viață al familiilor din Bucureștii sau Pitești, de dragul unirii’’, a declarat premierul Dianei.

Acu’ spuneți și voi! După un asemenea discurs, cui i-ar mai fi ars de unirea cu un frate din patria mumă care, pe deasupra, mai e și anchetat?

Alte stiri din Editorial

Ultima oră