Binefacerea de bine...

04 Ian 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Binefacerea de bine...

Aproape avem guvern. Zic aproape, pentru că în dimineaţa asta catindatii au susţinut examenul oral la competenţe lingvistice.

N-am cum să iau în serios audierile din parlament, mai ales că onor politicienii au fost nevoiţi să se trezească la ore la care, în mod normal, se întorceau ori de pe o parte pe alta, ori de la club.

Mă rog, unii au şi uitat să-şi ia medicamentele, că d-aia la audierea lui Meleşcanu, un cetăţean s-a apucat să-i dea cu "Moldova pământ românesc", cu departamente pentru unificare, de i-a stat bietului Igor Dodon în gât vodca pe care-o primise pe canale diplomatice de la felinarul roşu de la răsărit.

Alţii, ştiind probabil că se televizează audierile, s-au gândit să-şi umfle puţin muşchii de intelectuali şi s-au apucat, în loc să ia la întrebări catindatul, să-i dea sfaturi despre ce să facă şi cum să facă, în speranţa că dacă o pica guvernul ăsta, poate prind şi ei un fotoliu călduţ şi bănos.

În rest, cică s-a redus TVA-ul, dar preţurile au rămas la fel, că tot ne-am obişnuit cu ele, ba, dacă aţi fost puţin atenţi, începuseră să crescă uşor încă înainte de reducerea TVA.

A scăzut preţul la carburanţi, dar a şi început să crescă uşor-uşor către valorile iniţiale, să nu ne şocăm naibii când facem plinul, iar milioane de români care şi-au pregătit borcanele de miere şi sticlele de lapte se văd nevoiţi să le vândă ca să achite nota de plată a noilor binefaceri.

Și Ghiță nu mai vine...

Alte stiri din Editorial

Ultima oră