America și China nu pot fi dușmani

26 Iul 2023 | scris de H. D. HARTMANN
America și China nu pot fi dușmani

Deja devenită celebră, vizita de final de viață și carieră la Beijing a fostului secretar american Henry Kissinger a dezvăluit noi elemente ale unui dialog pe care umanitatea părea că îl uitase. Adică lumea uitase de promisiunile deșarte ale Americii. De un an și jumătate auzim numai dorință de razboi etern, de înarmare, de ură și distrugere. Din cauza războiului de agresiune al Rusiei la adresa Ucrainei, toată lumea nu vorbeste decât de înfrângerea dușmanului. Europa, SUA, UK și țările vasale anglo saxone din Pacific nu visează decât să distrugă Moscova, să aneantizeze civilizatia rusă. Lumea anglo saxonă, alături cu puii săi francofili și urmașii teutonici de la Berlin, Varsovia sau Baltică, doresc să arate Chinei, prin infrângerea militară, economică, politică, culturală, religioasă și națională a Rusiei, adica prin eradicarea unei civilizații,  că este imposibil să te opui marșului victorios al democrației liberale din ziua de astăzi.

Această democrație care ne propune ca solutie riguroasă, singular logică și neapărat unicelulară ca pedagogie pentru masele largi de cetățeni care cred greșit ca votul lor contează și că au dreptul la un trai mai bun, la o identitate sexuală dată de la nașterea rasei umane pe aceasta planetă sau protestează față de marile minciuni ale diverselor organizații anti naționale cum sunt EU și altele ca ea. Așa cum o știm deja, aceasta democrație doreste să infrângă drumul de dezvoltare și success al Chinei. Tehnologia de oțel a impunerii, cu forța, a acestui nou fetiș transexual denumit democrația liberală este identică ca prezentare cu cel al promovării comunismului sovietic sau nazismului german din anii 30 ai secolului trecut, promovării gândirii unice a lui Stalin sau Hitler, amandoua predate pe străzile Parisului, Londrei sau Vienei cu pistolul la tâmplă.

Panaceu universal al tuturor relelor din lume, apanajul total al liberalismul si globalismul, construcția estetică supremă de tip Greta trotineta a caselor fără caldura și a hranei cu gandaci de bucatarie pe post de pâine, democrat ia liberală și-a trimis venerabilul diplomat american, care după bombardarea cu napalm și bombe cu dispersie a populațiilor nevinovate din Laos, Cambogia și Vietnam, acum, în loc să răspundă penal pentru crimele sale împotriva umanității facute, in numele tocmai ale gândirii unice americane, vine sa dea lectii de pace și iubire frățească unei țări jefuite timp de secole de puterile imperialiste europene și cea americană.

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger, în timpul unei întâlniri cu ministrul chinez al apărării, Li Shangfu, la Beijing, a subliniat că SUA și China nu se pot trata reciproc ca dușmani. În timpul întâlnirii, Kissinger a subliniat că istoria a arătat întotdeauna că nici Statele Unite, nici China nu se pot vedea reciproc ca inamici.

Conform propriilor sale declarații, Kissinger a adăugat: „În lumea de astăzi, există provocări, precum și oportunități, iar China și Statele Unite ar trebui să elimine toate neînțelegerile, să aibă o coexistență pașnică și să evite conflictele”. Venerabilul diplomat american a subliniat, de asemenea, că, dacă are loc un război între cele două țări, acesta nu va aduce vre-o victorie semnificativă niciuneia dintre părți. Prin urmare, ambele părți ar trebui să coopereze și să se dezvolte cu înțelepciune. „Armatele celor două țări ar trebui să-și consolideze cooperarea și să muncească din greu pentru a obține rezultate pozitive în dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări și pentru a menține pacea și stabilitatea în toate părțile lumii”.

Adică, pentru traducerea tuturor, Kissinger a oferit o reîmpărțire a lumii. Dacă după infrângerea Germaniei naziste și a aliaților săi de către URSS, SUA și partial UK, lumea a fost împărțită între americani și sovietici, țări ca România fiind vândute de către britanici Moscovei, acum, Kissinger, în cea mai bună tragedie repetitivă a democrației liberale, propune Beijingului reâmpărțirea lumii.  Probabil ca SUA doresc părți din Rusia și din Asia Centrală, datorită resurselor minerale enorme de care acele zone dispun, în schimbul neînceperii războiului occidental împotriva Chinei.

Iar daca Beijing nu acceptă aceasta propunerea, atunci democrații liberali vor incepe razboiul final cu singura țară și națiune din lume care le-a demonstrat că furtul de resurse și popoare nu este necesar dezvoltării interne economice și naționale. Prin efort propriu China s-a ridicat, după sclavia colonială în care marile democrații tradiționale de tip SUA și UK au ținut-o timp de mai bine un secol.  

Kissinger la Beijing a venit cu aceeasi propaganda falsă ca la pacea de la Paris, cand a fost obligat să se recunoască învins de către Vietnam. Să sperăm ca Beijing nu cade în capcana minciunii păcii la schimb cu dezvoltarea medicoră a Chinei. Irak, Afganistan, Vietnam si alte țări ale lumii au învățat pe propria lor piele minciuna. Pacea se obține prin forta echilibrului și nu prin echilibrul primisiunilor. Iar doar menținerea la nivel ridicat a forței poate creea echilibrul care să ducă la pace. Orice compromis, așa cum s-a învățat în istorie, a dus la minciunile democratice și distrugerea națiunii care a crezut în ele. Uitați-vă doar la străzile Americii, la Paris, la Roma sau la Londra. Sărăcia este pandemie, violenta este molimă iar minciuna conducătorilor cetății este pură otravă. Să nu uităm că acest Kissinger, nici astăzi nu și-a cerut scuze pentru crimele împotriva umanității comise de către el și succesivele administrații americane pe care le-a servit cu un criminal uzel.

 

 

 

Autor: H.D. HARTMANN

Alte stiri din Editorial

Ultima oră