INCREDIBIL! După ani lungi de tratamente de fertilizare, o puștoaică de 14 ani a rămas, în sfîrșit, gravidă!

04 Feb 2016 | scris de Luiza Moldovan
INCREDIBIL! După ani lungi de tratamente de fertilizare, o puștoaică de 14 ani a rămas, în sfîrșit, gravidă!
Veste incredibilă pentru o puștoaică de paișpe ani! Aceasta a devenit mamă, în sfîrșit, după ani lungi de tratamente de fertilizare! 
 
„Sînt foaaaarte fericită!”, ar fi exclamat tînăra mămică la ieșirea din sala de nașteri, „e o zi cu adevărat excepțională, am să țin minte ziua asta! De fapt, ce bleagă sînt! Normal c-am s-o țin minte, ca să-i fac ziua de naștere lu asta mică!”, s-a răsfățat ea, în pijama, pe patul de spital. 
 
Stafful medical al spitalului bea încontinuu de cînd s-a născut asta mică, celebrînd cu focuri de artificii și bătăi cu frișcă ketch-up fericitul moment al tinerei familii de elevi.
 
„N-am mai fost atît de fericit de cînd am luat șase la matematică în semestrul doi anul școlar trecut!”, a exclamat fericitul tată cu șprițu-n nas. 
 
„A fost un drum lung, presărat cu multă deznadejde”, a povestit medicul obstetrician al elevei, care, în mod evident, era următorul cel mai fericit din spital, prima fiind mama. „Să te lupți cu infertilitatea! Iată provocarea ta ca medic!
 
Tratamentele de fertilizare sînt foarte scumpe și nu dau întotdeauna rezultate. Cu ea am avut nu doar noroc, mi-am exercitat profesia, pur și simplu! Bine, o doză de noroc am avut, în sensul că fata a fost foarte optimistă pe tot parcursul tratamentului, ceea ce contează! Mintea contează, frate, ce să mai discutăm?”. 
 
„Da”, a intervenit și fata, „din cauza tratamentelor de fertilizare nu mă mai puteam concentra pe teme! Îți dai seama cît de nașpa e? Să nu pot să-mi fac temele la fizică din cauza problemelor de fertilitate! Nu puteam și eu să mă concentrez pe Legile Frecării ca lumea, că mereu îmi venea în minte flagelul infertilității mele! Nu doresc nimănui așa ceva! Pe bune! Dar, cu mult optimism și încredere în mine însămi, am reușit”, a mai spus fata, care a adăugat că acum se duce să mai citească din „Neamul Șoimăreștilor”, că are teză. 
 
Într-adevăr, ce poate fi mai nasol decît să ai, pe lîngă problemele de fertilitate, și probleme cu exerciții și probleme la temele pentru acasă? 
Ar trebui să se inventeze un sistem de școlarizare în maternități, pentru mamele cu care destinul a fost mai puțin generos, cum e această fată. 
După ce nasc, să se ducă să-și facă temele la geogra, pe urmă o juma de oră de alăptat, teme la română, pe urmă o juma de oră de alăptat, tema la mate și tot așa. 
 
Seara să fie dedicată lecturilor suplimentare, care nu trebuie să lipsească din curricula nici unei mămici de 14 ani. 
 
Poate să citească cu voce tare, ca să audă și ăla micu, poate bagă la cap și rămîne cu lecția învățată, nu mai trebuie să-și piardă timpul mai încolo, cînd o fi la școală. 
 
Dar medicul obstetrician al elevei nu vrea să se oprească aici.
 
„Vrem să încurajăm natalitatea prin dezvoltarea unor programe destinate tinerelor eleve care nu au ajuns la liceu, încercînd să le învățăm să învețe carte în timp ce le facem tratamente de fertilizare. Nu trebuie să pierdem timpul! Timpul e prețios! Odată ajungi la 20 de ani și ce-ai făcut? Te pomenești că n-ai făcut nimic cu viața ta.
 
C-a trecut așa, viața pe lîngă tine și tu te-ntrebi unde ai fost. Nu se poate așa ceva! Infertilitatea trebuie luată din pripă. Ca gripa”, a spus acesta încrezător în sine, după care s-a întins după paharul cu vin.
 
„Hai la mulți ani lu asta mică!”, a mai apucat el să spună. 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră