Adi Mutu și mamutu'

15 Feb 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Adi Mutu și mamutu'

Vorbeam aseară cu un prieten din Suedia şi am aflat lucruri, am aflat ce se întâmplă în ţara asta şi noi nici nu băgăm de seamă.

Am aflat de un contract de nişte miliarde de euro pentru blindate pe care le cumpărăm de la nemţi. Contract care până la urmă s-a dovedit a fi de vreo sută de milioane.

Am aflat de alte miliarde pe care le dăm ca să cumpărăm vreo 6 nave de la olandezi. Numai că navele se vor fabrica la Galaţi şi nu e vorba de nişte miliarde ci de nişte sute de milioane.

Am aflat că Grecia s-a dus în cap nu pentru că ocârmuitorii lor ar fi jucat alba-neagra cu bugetul ţării ci pentru că au cumpărat armament de la nemţi.

Am mai aflat că israelienii vor construi elicoptere la Braşov, numai că era vorba de Airbus care, din câte ştiu eu, nu prea e companie israeliană.

Într-un final, amicul din Suedia a recunoscut că site-urile româneşti de ştiri merg destul de greu acolo şi că s-a informat din diverse pocnitori de presă externe.

Şi mi-am dat seama de ubicuitatea lui Tolo. El e peste tot, în aceeaşi măsură ca aici, ba poate mai mult decât atât şi am înţeles că treaba cu mamutu' radioactiv de la Muzeul de Geologie e ca-n bancurile de la Radio Erevan.

Da, e adevărat, numai că nu era în Piaţa Victoriei ci în Ştefan cel Mare, nu era radiant, era briliant şi nu era mamutu', era Adi Mutu.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră