Lucescu la Naţională

00 0000
Lucescu la Naţională

Gata, s-a terminat! Era Piţurcă. Sfârşitul a venit de la sine cu această înfringere în faţa unei echipe care ne-a învins aproape fără să vrea.



Este cel mai slab meci pe care l-am văzut la echipa naţională de fotbal a României de când am început eu să înţeleg ce înseamnă fotbalul, adică de aproape 30 de ani.

A fost o vreme în care Victor Piţurcă a făcut şi lucruri bune pentru Naţională. A construit o echipă cu care am avut şi două calificări şi mai ales ne-a dat speranţa că poate să şlefuiască o nouă generaţie de aur. N-a fost să fie aşa. Depăşit total de ce se întâmplă în jurul său şi de ceea ce se întâmplă la Naţională de la meciurile ultimului campionat European încoace Victor Piţurcă a capotat în mod firesc.

Ceea ce am văzut la Klegenfurt este orice mai puţin echipa de fotbal a României. Aşadar, a sosit şi momentul zero la nivelul cel mai înalt al fotbalului românesc. Nu mai este timp pentru nici o experienţă, nu mai este loc pentru nici un experiment în ceea ce priveşte postul de antrenor al echipei naţionale.

Cred că lui Mircea Lucescu i se cuvine postul de antrenor al Naţionalei României după o viaţă dedicată fotbalului la cel mai înalt nivel. E nevoie de un antrenor matur, e nevoie de un antrenor care nu mai trebuie să demonstreze nimic la nivel de club, e nevoie de un antrenor care are timp, experienţă, răbdare, inteligenţă, tenacitate, un antrenor care să fie respectat atât de jucători cât şi de oficialii Federaţiei, iar acest antrenor nu este altul decât Mircea Lucescu.

Aşadar, Mircea Lucescu TREBUIE să vină antrenor la Naţională. Şi, vorba unui prieten, cu Nicu ce aţi avut de l-aţi făcut român?

Alte stiri din Editorial

Ultima oră