Începe Gaudeamus. Ce cărți se lansează Care sunt reducerile

17 Noi 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Începe Gaudeamus. Ce cărți se lansează Care sunt reducerile

Deschiderea oficială a ediției, care se va derula sub sloganul "Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio", va avea loc miercuri, 18 noiembrie, la ora 12,00.

Ca și la edițiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preșcolari, elevi, studenți, cadre didactice, bibliotecari, profesioniști din domeniile editorial/ educațional, jurnaliști, pensionari, persoane cu dizabilități, grupuri organizate.

 

 

Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, un bilet costă 5 lei, iar un abonament valabil toată perioada costă 10 lei.

Această ediție vine cu sute de mii de titluri, mai vechi sau disponibile în premieră, sute de evenimente derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale târgului, invitați speciali, numeroase ateliere de creație, dedicate celor mai tineri vizitatori, și expoziții.

 

Dar să vedem cu ce noutăți vin editurile

 

POLIROM

Polirom si Cartea Romaneasca vor participa la cea de-a XXII-a editie a Tirgului International de Carte Gaudeamus cu peste 1000 de titluri – dintre care 400 de noutati – , toate aflate la reducere (20%), precum si cu peste 100 de titluri la pretul promotional de 9,99 lei.

 

Emil Brumaru se va afla la standul Polirom pentru lansarea volumului „Opere V. Crepusculul civil de dimineata”, cea mai recenta aparitie din colectia „Opere”, cu desene ale autorului si o prefata de Luminita Corneanu. Pe parcursul celor trei parti, „Rezervatia naturala de ingeri”, „Crepusculul civil de dimineata” si „Istoria parfumului”, Emil Brumaru ne incinta cu poezii mai vechi si mai noi. Ingerii, ciupercile, libelulele, fluturii, cafeaua si, mai presus de toate, femeia aduc la viata poeme uneori incarcate de umor, alteori de tristete si melancolie, de cele mai multe ori de erotism, in celebrul si fermecatorul stil brumarian.

 

Aurora Liiceanu isi va intilni cititorii cu prilejul lansarii volumului “Dragostea cea veche iti sopteste la ureche. Primele iubiri”, aparut de curind in seria de autor, o carte in care veti gasi istorii despre iubiri impartasite, iubiri neimpartasite, iubiri cu final tragic sau fericit, dar si studii care enumera simptomele fizice caracteristice indragostirii.

 

Patru carti-eveniment aparute in „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stanescu) vor fi lansate la standul celor doua edituri: romanul recent descoperit al scriitoarei americane Harper Lee, autoarea bestsellerului ...”Sa ucizi o pasare cintatoare”: “Du-te si pune un strajer”; cel mai recent roman semnat de Salman Rushdie, o fantezie, un basm stralucitor: “Doi ani, opt luni si douazeci si opt de nopti”, traducere din limba engleza si note de Dana Craciun; noul roman semnat de Elif Shafak, autoarea bestsellerului international “Bastarda Istanbulului”: “Ucenicul arhitectului”; fulminantul debut literar al celebrului regizor David Cronenberg: “Mistuiti”, traducere din limba engleza si note de Iulia Gorzo, „un roman tulburator, infricosator, palpitant” (Stephen King).

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

 

Seria de autor Gheorghe Craciun, cel mai recent proiect al Editurii Cartea Romaneasca, continua cu doua noi titluri ce vor fi lansate la aceasta editie Gaudeamus: “Compunere cu paralele inegale” și „Epura pentru Longos”.

 

Profesorul Eugen Negrici a decis sa-si publice jurnalul din perioada 1975-2015. Cei 40 de ani de insemnari ale criticului, devenit celebru odata cu publicarea istoriei indelung dezbatute “Iluziile literaturii romane”, se constituie intr-o cronologie imbogatita cu glosarile din prezent pe marginea anilor in care jurnalul, chiar inchis intr-un sertar, era secret si fata de el insusi. “Sesiunea de toamna” (colectia „Jurnale si Memorii”) va restabili adevarul.

 

 

EDITURA RAO

 

Rao lansează cu ocazia târgului mai multe volume. Poate cel mai important dintre acestea este „Biblia pierdută” a lui Igor Bergler (vineri, ora 18.00). Printre celelalte apariții și lansări editoriale mai amintim „Zece ani răi” de Mugur Ciuvică (joi, ora 16.00) și „Costel Constantin: un actor printre rolurile sale” - autor Ioana Bogdan (vineri, ora 15.00).

 

EDITURA LITERA

 

Litera vine nu numai cu volume extrem de interesante, dar și cu o inițiativă originală. Editura Litera și Uber asigură transportul gratuit la Gaudeamus tuturor celor care folosesc serviciul Uber pentru prima dată. Tot ce trebuie să facă doritorii este să își instaleze aplicația Uber, să introducă codul LITERA și să facă o comandă în aplicație. Cea mai apropiată mașină se va opri să îl ducă la

Romexpo. Mai mult, pe baza vaucerului primit, poate beneficia de o reducere de 30% la anumite titluri.

 

 

Printre noutățile editoriale pe care Litera le-a pregătit se numără „Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată”, scrisă de Karl Ove Knausgård și distinsă cu Premiul Criticilor Norvegieni, „O cale îngustă spre nordul îndepărtat” de Richard Flanagan, câștigătoarea Premiului Man Booker 2014 și „De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei” scrisă de doi dintre cei mai importanți experți din lume în domeniul dezvoltării: Daron Agemoglu și James A. Robinson.

 

 

Noile albume pentru pasionații de vinuri, călătorii, spiritualitate și dezvoltare personală sunt cele mai potrivite alegeri pentru un cadou deosebit: „Atlasul mondial al vinului”, de Hugh Johnson și

Jancis Robinson, „1000 de vinuri excelente”, „Ocolul pământului în 80 de minuni”, „Capitalele Europei”, „Cele mai frumoase orașe”, „Biblia ilustrată. Repovestită și explicată”.Pentru copii, Litera Mică a pregătit cele mai noi și camtivante serii de cărți Disney: „Descendenții”, „Bunul dinozaur”, „Întors pe dos” și „Regatul de gheață”.

 

 

EDITURA HUMANITAS

 

La Gaudeamus 2015 toate cărţile Humanitas vor avea 10% reducere, iar ediţiile de colecţie se vor bucura de preţuri speciale valabile numai în cele cinci zile ale salonului de carte.

Enumerăm câteva dintre cele mai importante titluri ale editurii.

 

 

Nadine Vlădescu (coord.),”Prietenii noştri imaginari”. Textele adunate aici de Nadine Vlădescu dau un răspuns mozaicat, semnat de treisprezece autori. Plus unul pe care însă n-o să-l găsiţi în sumar: întâmplarea. Doar geniul ei jucăuş, inventiv şi reparator poate face un întreg, parcă preexistent, dintr-un simplu Cuprins. Lansarea are loc vineri, la 18.30.

 

Lucian Boia, “Mihai Eminescu, romanul absolut. Facerea şi desfacerea unui mit” (lansare sambata, ora 12.00). Istoria nenumăratelor distorsionări pe care le-a produs în ultimul secol și jumătate cultul „poetului național“ merită astăzi parcursă. Volumul de față o prezintă cu detașare, acuitate critică și finețe a observației. Oare vom reuși cândva să-l vedem (și să-l citim) pe Eminescu eliberați de mitologia creată, de un secol și ceva, în jurul imaginii lui? În orice caz, istoria exagerărilor pe marginea numelui său e plină de învățăminte. Pentru intelectualul român din vremurile moderne, n-a existat de altfel piatră de încercare mai mare decât „Eminescu“ – un nume în fața căruia nu oricine și-a păstrat luciditatea și discernământul. La început victimă a detractorilor din epocă, el a căzut curând pradă zelului glorificatorilor, care l-au sechestrat în irealitatea omagiului lor. Și cine, astăzi, în afară de Lucian Boia, ne poate ghida mai bine pe acest teritoriu minat de fantasme, pentru a reveni pe tărâmul istoriei reale?

 

Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, “Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii” (sambata, ora 13.00) si Mircea Cărtărescu, “Solenoid” (ora 14.00) sunt alte doua volume de trecut pe lista scurta.


EDITURA UNIVERS

 

Editura Univers continuă seriile de autor dedicate unor scriitori consacraţi, cu multe premii internaţionale: Javier Marías (un nou roman, “Îndrăgostirile”), Cees Nooteboom (“Ziua morţilor”, salutată la apariţie de presa literară ca „o carte de o frumusețe orbitoare“), Marie-Jeanne Urech (“Sindromul capului care cade”, satiră necruţătoare a relaţiilor de muncă). O nouă serie de autor este dedicată Silvinei Ocampo, celebra scriitoare argentiniană. “Furia şi alte povestiri” şi romanul “Promisiunea” sunt primele titluri în această serie.

 

 

În colecţia Romanul Secolului XXI apare “Ziua Recunoştinţei”, de A.M. Homes - un roman recompensat cu Women’s Prize for Fiction (fostul premiu Orange) în 2013. În colecţia Romanul Secolului XX veţi putea citi “Acest pământ”, de Antônio Torres. Parabolă inversă a fiului risipitor, cu accente autobiografice, este romanul cel mai tradus al lui Antônio Torres. În colecţia Globus, o nouă apariţie: Michael Kumpfmüller, “Splendoarea vieţii. Ultimul an din viaţa lui Kafka”, ultima lui iubire, ultimele scrieri, cele confiscate de Gestapo, într-o reconstituire uluitoare.

 

EDITURA PUBLICA

În perioada 17-22 noiembrie cititorii beneficieaza de 20% discount la toate comenzile online. Dacă vrei să știi Care-i cea mai bună metodă de a convinge pe cineva să renunțe la fumat? Cum îți poți maximiza câștigul dacă investești într-un restaurant de tipul all you can eat? Se poate pune un preț pe sufletul omenesc?  Sau dacă te întrebi Poți să justifici vreodată rațional mii de dolari cheltuiți pe un Rolex?, Publica este locul pe unde trebuie să treci.

 

 

Printre titlurile recomandate cu ocazia Târgului amintim “Al dumneavoastră, irațional”, de Dan Ariely, biografia completă a lui Eric Clapton și „Contagios. Cum se răspândesc ideile”, de Jonah Berger

 

METEOR PRESS

Și editura Meteor Press vă invită la evenimentele de lansare care vor avea loc în această perioadă la standul propriu din pavilionul central de la Romexpo, nivelul 0.0. Printre acestea - „Beria, tatăl meu. În inima puterii staliniste”, autor: Sergo Beria, traducere: Dan Criste (joi, 19 noiembrie, ora 17.00) și „Instrumentele terorii lui Stalin. CEKA – OGPU – NKVD – KGB”, autor: Rupert Butler, traducere:Mihai – Dan Pavelescu.

Plasând metodele brutale ale lui Stalin într-un context istoric mai larg, “Instrumentele terorii lui Stalin. CECA – OGPU – NKVD – KGB”, între 1917 şi 1991, volum scris de Rupert Butler, începe prin a descrie măsurile violente ale serviciilor secrete ale statului la care au recurs ţarii despotici încă de pe vremea lui Ivan cel Groaznic. Autorul examinează apoi CEKA, prima organizaţie postrevoluţionară, acuzată de combaterea contrarevoluţiei, ale cărei metode au fost atât de nemiloase, încât guvernul bolşevic a desfiinţat-o în anul 1922.

“Am supravieţuit. Amintirile unei foste deţinute de la Auschwitz”, autor: Yvone Redgis – Klug; prezentare şi adnotare: Jean – Marc Dreyfus (lansare vineri, 20 noiembrie ora 18.00). În acest volum sunt evocate într-un mod inedit amintirile din perioada deportării ale Yvonnei Redgis-Klug la Birkenau cu convoiul din 30 iunie 1944. Din momentul eliberării din lagărul de la Auschwitz, chiar de Armata Roşie, s-a apucat să scrie aceste excepţionale pagini, pe când se afla încă în Polonia, la Katowice, aşteptându-şi repatrierea în Franţa.

La Meteor Press reducerile sunt între 20 şi 80%.

 

EDITURA TREI, EDITURA PANDORA M

 

Iubitorii de literatură vor găsi la standul Grupului Editorial Trei, organizat în cadrul Târgului Gaudeamus 2015, titluri captivante, colecţii noi şi reduceri substanţiale.Editura vă aşteaptă cu peste 400 de titluri cu reducere de până la 50% şi peste 100 de volume cu preţ promoţional 10 lei.

 

 

Lisbeth Salander şi Mikael Blomkvist s-au întors în „Millennium 4”. Duoul care a încântat milioane de cititori în Trilogia Millennium, scrisă de Stieg Larsson, îşi uneşte din nou forţele într-un nou thriller senzaţional, încărcat de adrenalină: „Prizonieră în pânza de păianjen”, de David Lagercrantz.

 

Cum putem explica resorturile războaielor sau ale regimurilor opresive? Care sunt cele mai solide minciuni? Găsiţi răspunsurile în „Anatomia distructivităţii umane” de Erich Fromm, colecţia Psihologie-Psihoterapie, şi „Spy the lie” de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero şi Don Tennant, colecţia Psihologie practică.

 

Cât despre Pandora M, PanDa, o nouă colecţie care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, propune o selecţie de cărţi ilustrate, care le vor satisface atât curiozitatea, cât şi dorinţa de a cunoaşte lumea. Primele nouă titluri vor fi disponibile la Gaudeamus 2015 şi le vor spune micuţilor simplu, direct şi sincer poveşti emoţionante despre imaginaţie, tristeţe, prietenie, iubire, supărare sau relaţia cu părinţii şi bunicii.

 

EDITURA LIFESTYLE PUBLISHING

 

De ce nu reuşeşte medicina să sorteze noianul de informaţii şi să ne ofere sfaturile cele mai bune care să dea posibilitatea oamenilor să scape de kilogramele în plus şi să-şi îmbunătăţească sănătatea? Este sau nu raiul un loc autentic? Aflaţi din volumele „Dieta Vânător - Fermier” de Dr. Mark Liponis, colecţia Citeşte sănătos, şi „Harta Raiului” de Dr. Eben Alexander, colecţia Trebuie să ştii.

 

EDITURA NEMIRA

Editura Nemira participă la cel mai important târg de carte al anului, Gaudeamus,  cu noutăţi din literatura universală, fantasy, science-fiction, young adult, dar şi titluri din colecţiile de teatru, psihologie şi poezie. Standul Nemira vă așteaptă cu peste 700 de titluri cu o reducere generală de 25% la titlurile individuale și 40% la pachete.

Printre noutățile pe care le veți găsi la târg se numără antologia “111 cele mai frumoase poezii ale generației 80”, ce cuprinde poeme semnate de Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru și mulți alții, jurnalul de creație al lui Andrei Tarkovski, “Sculptând în timp”, apărut în colecția Yorick sau “Viața elfilor”, primul roman al autoarei franceze Muriel Barbery după bestsellerul “Eleganța ariciului”.

Pentru fanii SF&F colecția Nautilus vine cu cel mai recent volum semnat deGeorge R.R. Martin, volumul de povestiri “Cavalerul celor șapte regate”, prequel la faimoasa serie “Urzeala Tronurilor”, precum și antologia de urban fantasy “Străzi întunecate”, coordonată de același George R.R. Martin și Gardner Dozois.

Tot în această colecție, cititorii pot descoperi un sfâșietor SF despre  “Războiul etern”, de Joe Haldeman, o minunată reinterpretare a faimosului basm al lui Hans Christian Andersen - “Regina zăpezilor”, de Joan D. Vinge și o nouă trilogie semnată de Joe Abercrombie, “Marea sfărâmată: Jumătate de rege”, poveste de inspirație nordică, despre onoare și răzbunare.

EDITURA ALL

 

Și Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus.

 

 

Cu această ocazie, va fi lansată cea de-a doua ediție a campaniei Cartea în așteptare, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor. Nu toți cei care vor să citească au bani de cărți. De aceea, Grupul editorial ALL le oferă cititorilor darnici prilejul de a-i ajuta pe elevi și studenți să descopere bucuria lecturii. Cei care vizitează standul ALL de la Bookfest pot cumpăra o carte care le place, plătind doar jumătate din preț, cu condiția să o lase la raftul special amenajat, în așteptarea cititorului potrivit.

 

 

Editura ALLFA inaugurează seria de volume (Eminescu, poem cu poem) care va cuprinde întreaga operă poetică antumă a marelui poet analizată de Alex. Ștefănescu. “Cum m-am vindecat de nefericire”, de Gigi Ghinea este o lansare de carte inedită cu interviu semnat de moderatoarea TV Florentina Fântânaru

 

 

O altă apariție editorială eveniment este șiAl treilea cimpanzeu”, de Jared Diamond. Noi, oamenii, împărtășim 98% din ADN-ul nostru cu cimpanzeii. Și totuși, noi suntem specia care domină planeta – pentru că am fondat o civilizație, avem mijloace complexe de comunicare, am dezvoltat capacitatea de a stăpâni lumea, dar și pe cea de a o distruge -, pe când cimpanzeii au rămas în continuare animale preocupate de propria supraviețuire. Ce anume din diferența de două procente din ADN-ul nostru a condus la o astfel de divergență între două specii înrudite?

 

GRUPUL EDITORIAL CORINT

 

În perioada 18-22 noiembrie, editurile Corint, Leda și Corint Junior vă așteaptă în Pavilionul Central din complexul expozițional Romexpo. “Dezastrul de la Cernobîl” de Svetlana Aleksievici, câștigătoarea Premiului NOBEL pentru Literatură 2015, bestselleruri multipremiate, din colecțiile Corint Istorie, Istorie cu blazon, Clasici ai Literaturii Universale şi Române, Fantasy Leda, 100% Iubire, cărți pentru copii și tineri, cu mistere și aventuri care-ți taie respirația, sau cărți practice – toate pot fi achiziționate cu o reducere de minimum 25% sau la prețuri speciale de la 3 la 25 lei! La acestea se adaugă o mulțime de evenimente interesante, precum: lansări, întâlniri cu autorii, concursuri, momente pentru copii.

 

Siria. De ce s-a înșelat occidentul” de Frédéric Pichon, este fara doar si poate un titlu care ne face cu ochiul în actualul context. Veți avea ocazia să stați de vorbă cu Iulian Fota și Stejărel Olaru.De ce fug refugiații? Și, mai întâi, cine sunt ei? Sunt întrebări la care se încearcă să se răspundă.

 

Duminică, la ora 12:00, Editura Corint vă invită să participați la lansarea cărții Singur in Damasc. Viața și moartea spionului israelian Eli Cohen” de Samuel Segev, tradusă pentru prima dată în lume, din limba ebraică în limba română, la Editura Corint. Lansarea are loc în prezența unor invitați de seamă, printre care Excelența Sa Tamar Samash, Ambasadoarea Israel în România. Descoperiți povestea lui Eli Cohen, un spion israelian care a reușit să se infiltreze la cel mai înalt nivel, în numeroase și diverse cercuri, furnizând informații prețioase.

Alte stiri din Carte

Ultima oră